תכנית לתואר שני בלימודי רוסיה ומזרח אירופה בחוגים: היסטוריה כללית, היסטוריה של עם ישראל וספרות

תכנית ללימודי MA המעניקה תעודת התמחות, אפשרות ללימודים  בתל אביב, בר אילן, בן גוריון וחיפה, מלגות למצטיינים, חילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות באירופה

התכנית הבין-תחומית והבין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה נותנת מענה לסטודנטים המעוניינים לקבל הכשרה רחבה ומעמיקה במדעי הרוח באיזור גאוגרפי זה, אם לקראת קריירה אקדמית או מחקרית, ואם כרקע לעבודה עסקית, בין-לאומית או חברתית. בתוכנית חוברות יחד ארבע אוניברסיטאות – אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת תל אביב – אשר משתפות פעולה בהוראה, מחקר והנחית הסטודנטים. התוכנית אושרה על ידי הקרן למדעי הרוח של המל"ג  ומקנה לבוגריה  תעודה המעידה על השלמת לימודיהם בתואר השני בחוג העיקרי בו למדו, בציון  סעיף המעיד על התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה. התוכנית כוללת לצד  מסלול אקדמי משותף גם תשתית רחבה של מלגות לימודים ומלגות מחקר, לימוד שפות לתלמידי תואר שני (ושלישי) למתקבלים למסלול זה ותוכניות חילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות אירופיות.

מסלול ההתמחות בלימודי מזרח אירופה פתוח לבוגרי התואר הראשון במדעי הרוח והחברה ומתבצע בהרשמה לאחד משלושה חוגים באוניברסיטת תל אביב (היסטוריה כללית, היסטוריה של עם ישראל, ספרות), או לאחד החוגים השותפים באוניברסיטאות החברות בתוכנית. התוכנית מקיימת במלואם את תנאי הקבלה והדרישות של חוגי האם, כאשר היקף לימודי ההתמחות - 12 ש"ס במסגרת קורסי הבחירה - נכלל ואינו חורג מעבר למספר השעות המאושר לתואר שני. ההתמחות במסלול מתבטאת בשלושה מישורים: האחד, קיומם של קורסי התמחות יעודיים בין-אוניברסיטאיים, אשר משמשים כקורסי חובה במסלול ומהווים את מקום המפגש המרכזי של הסטודנטים למזרח אירופה; השני, לימודים בין-חוגיים ובין-אוניברסיטאיים, המתבססים על היצע הקורסים הקיים באוניברסיטאות השותפות; השלישי, תמיכה במחקר ובלימודי שפות בארץ ובחו"ל. כל הלימודים מתבססים על מערכת הרישום הבין-אוניברסיטאית הקיימת היום ומתבצעת דרך משרדי הרישום בכל אוניברסיטה.

לאתר הבית של השותפות הבין-אוניברסיטאית בקרו בכתובת:

או צרו קשר במייל: iuap@post.tau.ac.il