מבנה תכנית הלימודים

חובות הלימוד במסלול העיוני

• השתתפות בסמינריונים בהיקף של 36 ש"ס, אחד מהם קולוקוויום מ.א.
  • קולוקוויום מ.א., שבו ייבחנו התלמידים על טקסטים בשפת המקור (1,000 טורי שירה ו-50 עמודי פרוזה). הקולוקוויום כולל בחינה בעל פה ובחינה בכתב, שבהן יידרשו התלמידים להפגין בקיאות בתכני הטקסטים וביכולת התרגום.
  • הגשת עבודות סמינריוניות בשני סמינריונים בחוג ללימודים קלאסיים ועמידה בדרישות הסמינריונים האחרים.
  • בחינת גמר.

הערה: סיום הלימודים במסלול העיוני (בציון מתאים) אינו נועל את הדלת בפני תלמידים שירצו ללמוד בעתיד לתואר שלישי, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה לתואר זה.

תנאי מעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרי

• לאחר שנת לימודים אחת יוכל תלמיד המסלול העיוני להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי, ובתנאי שצבר קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות מלימודי שנה א' בציון ממוצע של 85 ומעלה.