התמחות בין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה

התמחות בתוכנית בין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה

לימודי התואר השני בחוג להיסטוריה כללית מציעים מסלול התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה במסגרת הלימודים במגמת אירופה בעת החדשה. ההתמחות בתוכנית מקנה היכרות מעמיקה עם היבטים חברתיים, פוליטיים ותרבותיים של המרחב הגיאוגרפי מרוסיה במזרח ועד גבול גרמניה במערב.  זהו מסלול בין-אוניברסיטאי ובין-תחומי על פי הדגם הקיים באוניברסיטאות מובילות בעולם והוא מתקיים בחסות הקרן למדעי הרוח ובתמיכת קרן "יד הנדיב".

שותפות לתוכנית חמש אוניברסיטאות בארץ - אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה הפתוחה – המאפשרות לסטודנטים הרשומים לתוכנית להנות מקורסים, והנחיה בכל אחת מהאוניברסיטאות השותפות.
למסיימים בהצלחה את ההתמחות יוענק "תואר שני בהיסטוריה כללית עם התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה בתוכנית בין-אוניברסיטאית ".
תלמידים מצטיינים במסלול המחקרי יוכלו להנות ממלגות לפי שיקולי ועדת ההיגוי של התוכנית (פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר התוכנית ובדוא"ל iuap@tauex.tau.ac.il ).

הקבלה למסלול זה היא בהתאם לתנאי הקבלה לתואר השני בחוג להיסטוריה כללית [בעלי תואר ראשון, בוגרי חוגים להיסטוריה כללית בעלי ציון ממוצע של 85 לפחות]. תלמידים שהתואר הראשון שלהם איננו בהיסטוריה כללית יחוייבו בלימודי השלמה מתוך התואר הראשון בהיסטוריה.
תלמידי המסלול נדרשים להגיע לרמת פטור בשפה זרה מזרח אירופית.

הלימודים בחוג לתואר שני מתקיימים בשני אופנים: מחקרי (עם עבודת גמר, 28 ש"ס) ועיוני (ללא עבודת גמר, 36 ש"ס). תלמידי התוכנית כפופים לכל תנאי לימודי התואר השני בחוג להיסטוריה (ראו הנחיות כלליות בידיעון החוג, בלימודי התואר שני), אך חובה על כל תלמידי המסלול בהתמחות זו ללמוד 8 ש"ס מחוץ לאוניברסיטת האם (אוניברסיטת תל-אביב) על פי מבנה הלימודים המתואר להלן:

במסלול מחקרי:

לימודי חובה

3 סמינרים מחקריים

4 ש"ס X  3

1 סמינר – בתחום לימודי מזרח אירופה

סדנאות[1]

סה"כ לימודי חובה

20 ש"ס

[1]יש לבחור שתיים משלוש הסדנאות המוצעות (כל סדנה בהיקף של 2 ש"ס)  שעות הלימוד של הסדנאות נכללות ב-8 הש"ס אשר יש ללמוד מחוץ לאוניברסיטת האם (אוניברסיטת תל-אביב).

חטיבת קורסי מאגר

קורסי המאגר של לימודי רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטאות השותפות[2]

4 ש"ס

[2] רשימת קורסי המאגר של לימודי רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטאות השותפות בתוכנית מתעדכנת בכל שנה, ומתפרסמת לקראת מועדי רישום לקורסים. יש לבחור מתוכה קורסים בהיקף של 4 ש"ס במהלך לימודי התואר השני בחוג

לימודי בחירה[3]

מסלול מחקרי[4]

סך הכל

28 ש"ס

[3] יש לבחור סמינרים מתוך רשימת הסמינרים לתואר שני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל-אביב.

[4] תלמידי המסלול המחקרי יידרשו לכתוב עבודה סמינריונית אחת בתחום לימודי רוסיה ומזרח אירופה.

במסלול עיוני:

לימודי חובה

1 סמינר מחקרי

1 סמינר – בתחום לימודי מזרח אירופה

סדנאות[1]

סה"כ לימודי חובה

12 ש"ס

חטיבת קורסי מאגר

קורסי המאגר של לימודי רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטאות השותפות[2]

לימודי בחירה[3]

מסלול עיוני[4]

20 ש"ס

סך הכל

36 ש"ס

[4] במסלול העיוני, אחת מהעבודות הסמינריוניות תכתב בתחום לימודי רוסיה ומזרח אירופה.