אודות החוג ומסלולי הלימוד

החוג לספרות באוניברסיטת תל אביב מציע מגוון עשיר של קורסים בתחומי הספרות העברית, הספרות הכללית ותורת הספרות, וכן מגמות יחודיות של כתיבה יוצרת, תרגום ספרותי ותוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית. היצע הקורסים והמגמות מאפשר לכל תלמיד.ה לבחור בתוכנית שתתאים להעדפותיו.ה, וזאת בנוסף לקורסי ליבה המשותפים לכל התלמידות והתלמידים.

ניתן ללמוד בחוג לספרות לתואר ראשון:

במסלול דו-חוגי (60 ש"ס בספרות עברית וספרות כללית; 64 ש"ס במגמת מקצועות הכתיבה הספרותית; 60 ש"ס בתוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית), או במסלול חד-חוגי (120 ש"ס בספרות עברית וספרות כללית, ובמגמת מקצועות הכתיבה הספרותית). למסלול החד-חוגי ניתן להצטרף בסוף שנה א' בלבד, אחרי השלמת שנת לימודים מלאה אחת, כלומר 18 ש"ס מהחוג לספרות, והשלמת לפחות 16 ש"ס בחוג אחר, בציון ממוצע 80 לפחות בשני החוגים. השעות שנלמדו בשנה א' בחוג האחר (עד 18 ש"ס) יוכרו כחלק ממניין 120 השעות הנדרשות להשלמת התואר במסלול החד-חוגי.

לימודים בהתאמה אישית למצטיינים במסלול החד-חוגי.

מגמות הלימוד:

1. ספרות עברית וספרות כללית –  במסלול דו-חוגי (מסלול 117), או במסלול חד-חוגי (מסלול 217).
  2. מקצועות הכתיבה הספרותית, באחת משתי התוכניות:
    • התוכנית לכתיבה יוצרת ע"ש פולה ונח מוזס – במסלול דו-חוגי (מסלול 116), או במסלול חד-חוגי (מסלול 216).
    • התוכנית לתרגום ספרות – במסלול דו-חוגי (מסלול 118), או במסלול חד-חוגי (מסלול 218).
  3. התוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית – במסלול דו-חוגי (מסלול 1681).

בעת הרישום לאוניברסיטה על המועמדים.ות לבחור באחת מן המגמות הנ"ל (ספרות עברית וספרות כללית, התוכנית לתרגום ספרות או התוכנית לכתיבה יוצרת, התוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית).

הקבלה לתוכנית לכתיבה יוצרת ולתוכנית לתרגום ספרות מוגבלת. הקבלה נקבעת ע"י ועדה של החוג על-סמך הגשה מטלה מעשית (כתיבה יוצרת) או תוצאות בחינת כניסה (לתרגום ספרות), לאחר שהמועמדים ימצאו מתאימים להתקבל לחוג לספרות לפי תנאי הקבלה הכלליים של הפקולטה.

תלמידים שיתקבלו לחוג, אך לא לאחת משתי תוכניות אלו, יוכלו לבחור במגמה לספרות עברית וספרות כללית.

ניתן להחליף את מגמת מקצועות הכתיבה במגמת ספרות עברית וספרות כללית עד תום שנה א' לכל המאוחר. למי שיבקשו להחליף את מגמת לימודיהם.ן עד תום שנת הלימודים הראשונה יוכרו לצורך המגמה החדשה כל הקורסים שלמדו בשנה א'.

את התוכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית ניתן ללמוד כמסלול דו-חוגי עם אחת מהמגמות האחרות בחוג לספרות, או בשילוב לימודים בחוג אחר בפקולטה, או מחוצה לה.