אופקים

תוכנית "אופקים חדשים"

התוכנית מיועדת לתלמידים.ות המתעניינים.ות בתפיסת היהדות כתרבות, ובמשא ומתן הרוחני שבין תרבות זו לתרבויות העולם בכלל, ולזו המערבית בפרט. מטרת התוכנית היא העמקה בלימוד מקורות היהדות והשתלבות באתגרי החינוך במדינת ישראל מתוך רצון להשפיע על פניו התרבותיים של דור העתיד של החברה הישראלית. תלמידי.ות התוכנית מסיימים.ות בתום שלוש שנים תואר ראשון ותעודת הוראה, שכן ניתן, החל מהשנה השנייה ללימודיהם באוניברסיטה, ללמוד לתעודת הוראה במחשבה יהודית במסגרת בית הספר לחינוך שבאוניברסיטת תל-אביב.

הסטודנטים.ות מתחייבים.ות ללמד, לאחר תום לימודיהם.ן, במערכת החינוך הממלכתית במשך שלוש שנים, בהיקף של שליש משרה לפחות. התוכנית מסייעת להם.ן למצוא מקומות עבודה מתאימים בבתי הספר.

מסלול הלימודים "אופקים חדשים" הוא מסלול דו-חוגי: החוג הראשון הוא פילוסופיה יהודית ותלמוד; החוג לספרות הוא אחד מהחוגים הנוספים.

סדר הלימודים, חובות הלימודים ודרישות הקדם של תלמידי.ות "אופקים" בחוג לספרות הם ע"פ המסלול הדו-חוגי, אך תלמידי.ות תוכנית "אופקים" ילמדו במסגרת החוג לספרות סה"כ 50 ש"ס.

הרישום לחוג לספרות נעשה על פי הנחיות תוכנית "אופקים".

מבנה תוכנית הלימודים:

מבנה הלימודים היקף שעות
קורסי ליבה 18 ש"ס
קורסי בחירה 22 - 26 ש"ס

קורס באנגלית

(אם נלקח בחוג השני, יש להשלים את השעות בקורס בחירה של החוג לספרות)

סמינרים 4 - 8 ש"ס
סה"כ 50 ש"ס

תלמידי אופקים אינם נדרשים לקורסי מגוון בחוג לספרות.

* קביעת קורסי הבחירה והסמינרים של כל תלמיד.ה תיעשה בתיאום עם יועצי תוכנית "אופקים".

לינק לאתר התוכנית.

פירוט תוכנית הלימודים:

קורסי ליבה

לקרוא סיפור: מונחי יסוד בסיפורת

תרגיל במונחי יסוד בסיפורת

מזשיר: מונחי יסוד בשירה

2 ש"ס

תרגיל במונחי יסוד בשירה

התיאוריה של הספרות והתרבות במאה ה-20

תרגיל בתיאוריה של הספרות והתרבות במאה ה-20

שירת ימי הביניים, מזרח ומערב

צמיחתה של סיפורת עברית מודרנית: קווי יסוד

המצאת האדם: תחנות בספרות המערב

סה"כ 18 ש"ס

קורסי בחירה

שנה לתואר

רשימה מפורטת בידיעון ("פירוט קורסים").

שיעורי בחירה בספרות עברית ושיעורי בחירה בספרות כללית (בחלוקה שווה).

22-26 ש"ס

שנה א' (סמסטר ב'), שנים ב' ו-ג'

סמינרים

שנה לתואר

רשימה מפורטת בידיעון ("פירוט קורסים").

4-8 ש"ס

שנים ב' ו-ג'

* יש ללמוד שני סמינרים. באחד יש לכתוב עבודת רפרט ובשני עבודה סמינריונית. אין ללמוד את שניהם אצל אותו מורה. אין לכתוב עבודות סמינריוניות משותפות אלא במקרים מיוחדים הקשורים לטיב המחקר ובאישור מראש של ועדת ההוראה של החוג. ניתן לבחור ביותר משני סמינרים, וללמוד את הנוספים במעמד של קורסי בחירה. בסמינרים אלה יש למלא את כל חובות הסמינר, ובסיומם להגיש עבודת רפרט.

תלמידים.ות מתקדמים.ות שממוצע הציונים שלהם 85 ומעלה יכולים.ות לבחור את אחד משני הסמינרים מתוך היצע הסמינרים של התואר השני. מומלץ לכתוב בסמינר זה את עבודת הרפרט. בחירה ביותר מסמינר אחד לתואר שני מחייבת פנייה בכתב לקבלת אישור ועדת ההוראה של החוג.

הרישום לחלק מן הסמינרים מותנה בעמידה בדרישות של לימודים קודמים ("דרישות קדם"), המצוינות בידיעון.

מומלץ לתכנן את לימודי הבחירה לקראת ההשתתפות בסמינרים.

סה"כ מכסת השעות לתואר 50 ש"ס