אודות תכנית הלימודים

אפשר לבנות את תכנית הלימודים כך שתתאים ללימודי תעודת ההוראה בהיסטוריה ותאפשר לסיים עם תואר ב.א. ותעודת הוראה תוך ארבע שנים.

לשם כך רצוי ללמוד במסלול הדו-חוגי בשילוב של היסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה עם היסטוריה כללית או עם החוג להיסטוריה של עם ישראל.

בשילוב כזה ניתן להחשיב עד 16 ש"ס שעות מלימודי החובה של תעודת ההוראה במסגרת השעות התואר, כשהן מחולקות שווה בין שני החוגים של התלמיד, כלומר,  8 ש"ס מכל חוג.

8 השעות האלה יחולקו כך:

4 ש"ס מהחוג השלישי (החוג שלא נבחר כאחד משני החוגים לתואר) ייחשבו במניין השעות לתואר במסגרת לימודי ה"מגוון" או ה"חיבור האישי".

4 ש"ס מלימודי ההכשרה לתעודת הוראה (קורסים מבית הספר לחינוך) ייחשבו במניין השעות לתואר במסגרת לימודי ה"חיבור אישי".

התלמידים יוכלו להתחיל לקחת קורסים אלה בשנה השנייה לתואר. בשנה השלישית לתואר יוכלו להירשם לתעודת הוראה, ובמקרה שישלימו את לימודי תעודת ההוראה יחשבו להם לימודי החובה של תעודת הוראה במניין השעות לתואר.

רשימת הקורסים שניתן לקחת במסגרת תכנית זו, שיחשבו במניין השעות לתואר:

קורסים מהחוג להיסטוריה כללית

קורסים מהחוג להיסטוריה של עם ישראל