אודות תכנית הלימודים

קיימת האפשרות לבנות את תכנית הלימודים כך שתתאים ללימודי תעודת ההוראה בהיסטוריה ותאפשר לסיים עם תואר ב.א. ותעודת הוראה תוך ארבע שנים.

לשם כך יש ללמוד במסלול הדו-חוגי בשילוב של היסטוריה של עם ישראל עם החוג להיסטוריה כללית או החוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה.

בכל מקרה יהיה צורך לקחת קורסים אחדים מהחוג השלישי. קורסים אלה, במידה הנדרשת (נא להתייעץ על כך בעת הרישום לשנת הלימודים השנייה והשלישית), יוכרו כחלק מלימודי החוג להיסטוריה של עם ישראל.

תלמיד תואר ראשון בחוגים להיסטוריה של עם ישראל והיסטוריה כללית מחויב בהשלמת 4 ש"ס מהחוג להיסטוריה של המזה"ת ואפריקה.

תלמיד תואר ראשון בחוגים להיסטוריה של עם ישראל והיסטוריה של המזה"ת ואפריקה מחויב בהשלמת 6 ש"ס מהחוג להיסטוריה כללית.

לימודי ההכשרה לתעודת הוראה בסך 8 ש"ס ייחשבו כחלק מלימודי ההרחבה וההעמקה במתווה הפקולטטי החדש במסגרת לימודי ה"חיבור האישי".