בחינת גמר במסלול העיוני

בחינת הגמר הינה הבחינה הסופית והאחרונה בתואר, אליה רשאי לגשת סטודנט אשר נבחן בכל הקורסים הדרושים לקבלת הזכאות לתואר.

בתום לימודיו יהא על התלמיד לעמוד בבחינת גמר בתחום ההתמחות שבחר. הבחינה נועדה לבדוק יכולת הבנה וניתוח של טקסטים ערביים בתחום התמחותו של התלמיד, כושר לימוד עצמאי ברמת התואר השני וכושר אינטגרציה וביקורת של נושאים בתחום ההתמחות. פרק הזמן המינימלי לקבלת ההדרכה לקראת הבחינה הוא חודשיים לפני מועדה.
​התלמיד ימלא את טופס הרישום לבחינת הגמר  ויפנה לאחד ממורי החוג מהסגל הבכיר (מומלץ שיהיה מרצה שהגיש לו עבודה סמינריונית) לקבלת הדרכה לבחינת הגמר. על המרצה לאשר את הגשת הסטודנט לבחינת הגמר ע"י חתימה על הטופס. הטופס החתום יועבר למזכירות החוג ויאושר ע"י יועץ התואר השני בחוג באמצעות חתימתו על הטופס.

בחינת הגמר תיערך במועד שייקבע ע"י החוג , ותכלול בחינה בכתב בת שעתיים וחצי.

ציון בחינת הגמר הוא סופי ולא ניתן להיבחן במועד נוסף לשיפור הציון.