תוכנית "אופקים חדשים" בחוג למקרא

תוכנית "אופקים חדשים"

התוכנית מיועדת לתלמידות ותלמידים מצטיינים המתעניינים בתפיסת היהדות כתרבות, ובמשא ומתן הרוחני שבין תרבות זו לתרבויות העולם בכלל ולזו המערבית בפרט. מטרת התוכנית היא העמקה בלימוד מקורות היהדות והשתלבות באתגרי החינוך במדינת ישראל מתוך רצון להשפיע על פניו התרבותיים של דור העתיד של החברה הישראלית. תלמידות ותלמידי התוכנית מסיימות ומסיימים בתום שלוש שנים תואר ראשון ותעודת הוראה, שכן ניתן, החל מהשנה השנייה ללימודיהם באוניברסיטה, ללמוד לתעודת הוראה במחשבה יהודית במסגרת בית הספר לחינוך שבאוניברסיטת תל-אביב.

התלמידות והתלמידים מתחייבים ומתחייבות ללמד, לאחר תום הלימודים במערכת החינוך הממלכתית במשך שלוש שנים, בהיקף של שליש משרה לפחות. התוכנית מסייעת להן ולהם למצוא מקומות עבודה מתאימים בבתי הספר.

מסלול הלימודים "אופקים חדשים" הוא מסלול דו-חוגי: החוג הראשון הוא פילוסופיה יהודית ותלמוד; החוג למקרא הוא אחד מהחוגים הנוספים.

סדר הלימודים, חובות הלימודים ודרישות הקדם של תלמידות ותלמידי "אופקים" בחוג למקרא הם ע"פ המסלול הדו-חוגי, אך תלמידות ותלמידי תוכנית "אופקים" ילמדו במסגרת החוג למקרא סה"כ 50 ש"ס.

הרישום לחוג למקרא נעשה על פי הנחיות תוכנית "אופקים".

​לאתר התוכנית

מבנה תוכנית הלימודים :

מבנה הלימודים

היקף שעות

קורסי ליבה

28 ש"ס

קורסי בחירה

10 - 16 ש"ס

2 קורסים בשפה האנגלית

על התלמיד להשתתף בקורס אחד בשפה האנגלית בחוג.

אם הקורס השני בשפה האנגלית נלקח בחוג השני, יש להשלים את השעות בקורס בחירה של החוג למקרא.

2 - 4 ש"ס

סמינרים

4 – 8 ש"ס

סה"כ

50 ש"ס

קביעת קורסי הבחירה והסמינרים של כל תלמיד ותלמידה תיעשה בתיאום עם יועצי תוכנית "אופקים".

פירוט תוכנית הלימודים:

שם הקורס

היקף שעות

מבוא למקרא (א'+ב')

תרגילים נלווים למבואות

הדרכה ביבליוגרפית

קריאה בין תרבותית בתנ"ך ובספרות המזרח הקדום

לשון המקרא וסגנונו

נוסחים ותרגומים של המקרא

2 ש"ס

מבוא לפרשנות המקרא בימה"ב (א'+ב')

2+2  ש"ס