חד-חוגי – מסלול משולב: מגמה לשונית בהדגש יווני ובהדגש רומי

יסודות הומניסטיים

היקף שעות

מיומנויות יסוד: תרגיל צמוד ל"שער לעולם העתיק"

2

סה"כ ש"ס יסודות  הומניסטיים

2

לימודי עומק

קורסי שפה

24

מבואות

20

שיעורי קריאה [1]

סמינריונים

הדרכות אישיות בתחביר יווני ובתחביר רומי [2]

8

בחינות גמר (קולוקוויום) ביוונית וברומית

4

סה"כ ש"ס לימודי עומק

88

חיבור אישי

שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים/מחוגים אחרים [3]

14

בחירה מתוך האפשרויות הבאות: (א) שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים/מחוגים אחרים [2]; (ב) שיעורי הרחבה/העמקה [4]

סה"כ ש"ס חיבור אישי

30

[1] תלמידי שנה ב' ומעלה: שיעורי הקריאה מחליפים את הפרוסמינריונים, ללא שינוי במטלת הסיום.

[2] במסגרת ההדרכות האישיות וכחלק מההכנה לבחינות הגמר (קולוקוויום) התלמידים יגישו למנחה ארבע (4) עבודות, שתיים בכל שפה, בפרוזה ובשירה, הכוללות תרגום וניתוח לשוני של קטעים מתוך הטקסטים שנבחרו לבחינות הגמר (בהיקף של עד שלושה עמודים בכל עבודה).

[3] במסגרת שיעורי הבחירה: חובה ללמוד שני קורסים באנגלית (לכל התואר).

[4] כולל קורסים במסגרת לימודי תעודת הוראה (עד 8 ש"ס) וקורסי שפה זרה מחוגים אחרים.

• סך השעות שייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון באופן הלימוד החד-חוגי במסלול המשולב: מגמה לשונית בהדגש יווני ובהדגש רומי: 120.
  • תלמידי מסלול זה ילמדו החל מהשנה השנייה ללימודיהם ארבעה (4) שיעורי קריאה (שניים בכל אחת מהשפות). חובות התלמידים בכל שיעור קריאה הן מטלות שוטפות שיטיל המרצה וכן כתיבת עבודה.
  • בשנה השלישית ישתתפו התלמידים בארבעה סמינריונים (שניים בכל שפה). על התלמידים להגיש שתי עבודות סמינריוניות (אחת בכל שפה) ושתי עבודות רפרט (אחת בכל שפה), לפי בחירתם.
  • בחינות גמר (קולוקוויום): בסוף השנה השלישית ייבחנו התלמידים בעל פה ובכתב על מבחר טקסטים ביוונית ובלטינית בשתי בחינות גמר נפרדות, ויידרשו להפגין בקיאות בתכני הטקסטים וביכולת תרגום. לבחינות הגמר יורשו לגשת תלמידים שסיימו את חובות השמיעה, עמדו בבחינות המעבר בכל הקורסים, הגישו את כל העבודות כנדרש וזכו בהן לציון חיובי. בסוף השנה השנייה על התלמידים לקבל את הסכמתם/ן של שניים ממרצי החוג לשמש כמורים/ות מנחים/ות, לבחור ביחד איתם/ן 1,000 טורי שירה ו-50 עמודי פרוזה, בכל אחת מהשפות, ולהכינם באופן אישי לקראת בחינת הגמר.
  • להסבר מפורט על מבנה תוכנית הלימודים בחלוקה לשנות לימוד, יש לעיין בתוכנית התלת-שנתית.