דו-חוגי – מגמה לשונית בהדגש יווני

יסודות הומניסטיים

היקף שעות

מיומנויות יסוד: תרגיל צמוד ל"שער לעולם העתיק"

סה"כ ש"ס יסודות  הומניסטיים

לימודי עומק

היקף שעות

קורסי שפה

24

מבואות

14

שיעורי קריאה [1]

16

סמינריונים

8

בחינת גמר (קולוקוויום)

סה"כ ש"ס לימודי עומק

64

[1]  תלמידי שנה ב' ומעלה: שיעורי הקריאה מחליפים את הפרוסמינריונים, ללא שינוי במטלת הסיום.

• סך השעות שייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון באופן הלימוד הדו-חוגי במגמה הלשונית בהדגש יווני: 66.
  • החל מהסמסטר הרביעי ילמדו התלמידים ארבעה (4) שיעורי קריאה (שניים בהדגש יווני ושנייים בהדגש רומי). חובות התלמידים בכל שיעור קריאה הן מטלות שוטפות שיטיל המרצה וכן כתיבת עבודה.
  • תלמידים שעמדו בדרישות קורסי השפות ושיעורי הקריאה יירשמו בשנה השלישית לשני סמינריונים בשפה היוונית שבמסגרתם יכתבו עבודה סמינריונית אחת ורפרט אחד. התלמידים רשאים לבחור באיזה סמינריון יגישו עבודה סמינריונית ובאיזה יגישו רפרט.
  • בחינת גמר (קולוקוויום): בסוף השנה השלישית ייבחנו התלמידים בבחינת גמר בעל פה ובכתב על מבחר טקסטים בשפה היוונית, ויידרשו להפגין בקיאות בתכני הטקסטים וביכולת תרגום. לבחינת הגמר יורשו לגשת תלמידים שסיימו את חובות השמיעה, עמדו בבחינות המעבר בכל הקורסים, הגישו את כל העבודות כנדרש וזכו בהן לציון חיובי. בסוף השנה השנייה על התלמידים לקבל את הסכמתו/ה של אחד/ת ממרצי/ות החוג לשמש לו/ה כמורה מנחה, לבחור ביחד איתו/ה 1,000 טורי שירה ו-50 עמודי פרוזה ולהכינם באופן עצמאי לקראת בחינת הגמר.
  • להסבר מפורט על מבנה תוכנית הלימודים בחלוקה לשנות לימוד, יש לעיין בתוכנית התלת-שנתית​​