מבנה תכנית הלימודים

במסלול העיוני ילמדו התלמידים קורסים בהיקף של 36 ש"ס, לפי ההרכב שלהלן:

מתוך היצע הקורסים של המכון ת/יבחר התלמיד/ה 24 שעות לפחות, ולכל היותר 12 שעות ממחלקות אחרות באוניברסיטה (קורסים לתואר שני בלבד).

המטרה מרכזית של תכנית הלימודים היא לחשוף את התלמידים למגוון התחומים ונקודות המבט המיוצגים במכון. לפיכך, מתוך חובות הלימוד של 24 שעות במסגרת היצע הקורסים של המכון, ת/ילמד כל תלמיד/ה בקורסים הניתנים על ידי מורים שונים, ולא יותר מ-8 ש"ס בקורסים של אותו/ה מורה עצמו/ה (מעבר לשיעורי התשתית).

על כל תלמיד/ה להגיש שתי עבודות סמינריוניות לפחות, ולעמוד בהצלחה בבחינת הגמר.

שפות

במסלול העיוני (ללא תזה)  בוטלה חובת שפה זרה שניה. עם זאת אנו ממליצים לתלמידים במסלול העיוני להגיע לרמת פטור בשפה זרה נוספת, גם אם זו לא חובה. מעבר לניצול ההזדמנות ללימוד שפה נוספת, צעד זה יפשט מעבר אפשרי למסלול המחקרי, וללימודי דוקטורט.

תלמידים שילמדו את לימודי השפה ויקבלו ציון של 60 ומעלה לא יחויבו בתשלום עבור קורסים אלו.