נהלים ודרישות במהלך הלימודים

משך הלימודים

משך הלימודים בתוכנית הוא שנה אחת. מי שאינם בעלי תואר ראשון בלשון העברית יהיו חייבים בלימודי השלמה. את לימודי ההשלמה אפשר לפרוס על פני שנה אחת.

היקף הלימודים

היקף הלימודים בתוכנית הוא 28 ש"ס. היקף לימודי ההשלמה הוא 8 ש"ס שאינן במניין שעות התוכנית עצמה.

​דרישות הלימודים

• נוכחות פעילה בכל הקורסים והסדנאות.

• הגשת כל המטלות.

• ציונים ובחינות – בכל קורס או סדנה ייגשו התלמידים לבחינה סופית או יגישו עבודה מסכמת.  הציון הסופי ייקבע על פי שקלול ציוני כלל המטלות.

• קריאה עצמית של טקסטים מן המקורות הקלאסיים ועמידה בבחינת בקיאות בלשונם של טקסטים אלו. רשימת טקסטים נבחרים שקריאתם נדרשת תימסר לתלמידים בתחילת שנת הלימודים.
  • המעבר מלימודי ההשלמה ללימודי התוכנית מותנה בהשגת הציון המשוקלל "טוב" בקורסים המרכיבים את לימודי ההשלמה.

ימי הלימודים

ימי הלימודים בתוכנית הם שני ורביעי. לימודי ההשלמה מתפרסים על פני ימות השבוע, בדרך כלל בקבוצות מקבילות שאפשר לבחור ביניהן.