מסלולי הלימוד

לימודי התואר השני בתוכנית מוצעים בשני מסלולים:

1. מסלול עיוני - המתמקד בהקניית השכלה רחבה ומיומנויות מגוונות. מסלול זה משותף לכל התלמידים בשנה הראשונה ללימודים. היקף הלימודים במסלול העיוני הוא 36 ש"ס.
  2. מסלול מחקרי - המתמקד באחד מתחומי הלימוד או בשילובם תוך פיתוח יכולת לבצע מחקר עיוני, אמפירי או יישומי במסגרת עבודת גמר. היקף הלימודים במסלול המחקרי הוא 28 ש"ס. הלימודים במסלול זה מיועדים לתלמידות ותלמידים שמעוניינים להשתלב בפעילות אקדמית.

הלימודים בתוכנית מתחילים במסלול העיוני. ניתן לעבור למסלול המחקרי בסיום שנת הלימודים הראשונה, בכפוף לעמידה בתנאים והחלטת ועדת ההוראה של התוכנית.

תנאי מעבר ממסלול עיוני למסלול מחקרי

1. ציון ממוצע של 90 לפחות ב-12 ש"ס לפחות של לימודי שנה א', כולל עבודה סמינריונית אחת.
  2. מציאת מנחה.

קורסים הנלמדים במסגרת לימודי ההשלמה לקראת תואר שני אינם נספרים כנקודות זכות לתואר השני.

במסלול המחקרי (מסלול עם תזה) מספר השעות לתואר נמוך ממספר השעות במסלול העיוני
על מנת שמספר השעות יהיה זהה בשני המסלולים ויעמוד על 36 ש"ס (לצורך תחשיבי שכר לימוד), מוזן קורס הנחיית תזה בהיקף של 8 ש"ס (בנוסף למכסת השעות במסלול המחקרי של 28 ש"ס).
עיקרי תקנות שכר לימוד לתואר שני

​תלמידי המסלול המחקרי שהגיעו להישגים הנדרשים יוכלו להמשיך בלימודים לקראת התואר השלישי.

השלמת תזה

תלמידים שסיימו תואר שני במסלול העיוני במגדר ומבקשים לכתוב עבודה שקילה לעבודת גמר לתואר שני, אך אינם מעוניינים להמשיך לתואר שלישי, מוצעת להם האפשרות להירשם למעמד השלמת תזה (תואר 75).

הרישום מותנה במציאת וקבלת אישור ממנחה לכתיבת העבודה ורישום לקורסים הנדרשים עפ"י הנחיית המנחה והחוג, כמו גם השלמת שפה זרה שניה.

הרישום אפשרי בדיסציפלינה בה סיימו תואר שני עיוני בלבד, בציון 85 ומעלה.

משך הזמן במסלול זה הינו עד שנתיים.