הקבץ תרבות הילד והנוער

מסגרת 701
 הלימודים בהקבץ מיועדים להקנות לתלמידים היכרות עם מחקר תרבות הילד והנוער,  העוסק בשאלות הבאות: מהו מקומה של הילדוּת בתרבות האנושית, ואילו גורמים משפיעים על דמותה? כיצד תפיסה מסוימת של ילדוּת משליכה על תפקידנו כהורים? כמורים? כמשפחה? באילו דרכים ילדים ובני נוער משפיעים על סביבתם ומעצבים את פני התרבות? הקורסים של ההקבץ חוקרים מכלול של פעילויות הקשורות בתרבות הילד והנוער: ספרות ילדים, ספרי לימוד, עיתונות ילדים ונוער, פזמונים ושירים, תוכניות טלוויזיה ואתרי אינטרנט, ובוחנים את המוסדות התרבותיים המרכזיים שקובעים את  אופייה: בית הספר, תנועות הנוער, מערכת המשפט, אמצעי התקשורת, גורמי הכלכלה ועוד.

מבנה ההקבץ:

ש"ס

קורס חובה

קורסי בחירה

סמינריון או רפראט

סה"כ הקבץ ללא סמינריון

16

סה"כ הקבץ הכולל סמינריון

20

* אם הסמינריון בהיקף של 2 ש"ס, יש להשלים שיעור בחירה בהיקף של 2 ש"ס מהיצע ההקבץ.
* בסמינריונים מהתכנית למחקר תרבות הילד והנוער מועד הגשת עבודות הרפראט שונה ממועד הגשת הסמינר.