הקבץ "אופקים" בלימודי היהדות כתרבות

(מסגרת 160)

הקורסים המוצעים במסגרת ההקבץ מיועדים לתלמידים הלומדים בתוכנית "אופקים חדשים". תוכנית "אופקים" הינה תוכנית מצטיינים לתלמידי פילוסופיה־יהודית והוראה, בה לומדים סטודנטיות וסטודנטים בעלי יכולת אקדמית גבוהה, המשולבת בתחושת שליחות ורצון להשפיע על החברה הישראלית. אל תלמידי אופקים יוכלו להצטרף תלמידים נוספים, המעוניינים בהעמקה בתחום הדעת של פילוסופיה־יהודית בדגש יהדות כתרבות.

ההקבץ כולל קורסי ליבה ייחודיים שנבנו במיוחד בעבור תלמידי תוכנית "אופקים". קורסים אלה עוסקים באופן ביקורתי וחילוני בשאלות הנוגעות לתרבות היהודית והישראלית, ומועברים על ידי מיטב המרצים בקבוצות קטנות ובסביבה אקדמית מטפחת.

בנוסף כולל ההקבץ מבחר קורסים מהיצע הפקולטה למדעי הרוח, העוסקים בנושאים המשיקים לנושאי הליבה של תוכנית אופקים.

* לא ניתן לשלב הקבץ זה עם הקבצים : חינוך, סייבר, יזמות ומדעי החברה

הקבץ ללא סמינריון (בהיקף של 16 ש"ס):

מבנה ההקבץ

ש"ס

קורסי חובה (מתוך אשכול לימודי הליבה של תוכנית "אופקים חדשים")

קורסי בחירה

סה"כ