מבנה תכנית הלימודים

חובות הלימוד לתלמידי המסלול העיוני (ללא עבודת גמר)

1. לימודים בהיקף של 36 ש"ס.
היקף הלימודים אינו כולל את שעות ההשלמה למי שמחויב בהן.

2. כתיבת שתי עבודות סמינריוניות, מהן אחת לפחות בשנת הלימודים הראשונה, בהדרכתם של מורים שונים. את העבודות הסמינריוניות יש לכתוב בסמינרים של התואר השני בחוג. בשאר הסמינרים יוגשו עבודות רפרט.
חובה על תלמידי התואר השני להשתתף בסמינר מחקרי אחד במהלך התואר, בו ניתן להגיש עבודה סמינריונית או רפרט.

3. משנה"ל תשע"ט ואילך נערכות בחוג שתי בחינות ביבליוגרפיה* (במקום ארבע בחינות).
האחת בחטיבת לשון המקרא ולשון חז"ל, והשנייה בעברית בימי הביניים ובעברית בת-זמננו. תלמידים שנבחנו בחלק מבחינות הביבליוגרפיה במהלך לימודיהם, ייגשו לבחינות החסרות להם, אך יהיו פטורים מהשאלות הדנות בתחומים שכבר נבחנו בהם.

מועדי הבחינות מתפרסמים בלוח הבחינות של החוג. ניתן להירשם לבחינות במזכירות החוג עד שבועיים לפני מועד הבחינה.

​תנאי המעבר מן המסלול העיוני אל המסלול המחקרי
הנרשמים לתואר השני מתקבלים תחילה למסלול העיוני. לאחר שנת לימודים אחת יוכל תלמיד המסלול העיוני להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי אם עמד בתנאים אלה:
א. מילוי חובות שמיעה בהיקף של 12 ש"ס לפחות מלימודי שנה א בציון ממוצע של 85 לפחות
ב. הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר מאושרת על ידי המנחה.