תנאי הקבלה

תנאי הקבלה לתואר שני בלשון עברית (0614) :

ללימודי התואר השני יתקבלו תלמידים בעלי תואר ראשון בלשון עברית בציון 80 לפחות.
כמו כן יתקבלו תלמידים שאינם בעלי תואר ראשון בלשון עברית, אך ציון הגמר שלהם באחד מן החוגים הוא 80 לפחות. תלמידים אלה יידרשו ללימודי השלמה אשר יוטלו עליהם בהכוונת יועץ התואר השני של החוג ללשון העברית. את לימודי ההשלמה יש לסיים בציון ממוצע של 80 לפחות.

להלן המתכונת המומלצת ללימודי השלמה בכל המסלולים לתלמידים שאינם בעלי תואר בלשון העברית. לימודי ההשלמה כוללים השלמות חובה, שאי אפשר לוותר עליהן, והשלמות מומלצות, שאף הן מקנות תשתית ידע חיונית וחשובה ביותר, אינן תנאי לקבלה לתואר השני. מועמדים שירצו ללמוד במסלול המחקרי עשויים להידרש להשלים גם את הקורסים המומלצים כתנאי לקבלתם למסלול המחקרי, לפי החלטת המנחה.

השלמות החובה:

• ניקוד עברי* (4 ש"ס)
  • תחביר* – (2 ש"ס)
  • העברית ממעוף הציפור (2 ש"ס)
  • קריאה בטקסטים: מלשון המקרא עד לשון התנאים (2 ש"ס)
  • דקדוק לשון המקרא א: תורת ההגה (2 ש"ס)
  • דקדוק לשון המקרא ב: תורת הצורות (2 ש"ס)
  • לשון חכמים א: דקדוק (2 ש"ס)

*ציון עובר בקורס ב'ניקוד עברי' הוא 85. מועמדים בעלי רקע מוקדם יכולים לגשת לבחינת פטור בניקוד ובתחביר.

**מועמדים שהתואר הראשון שלהם (בכל תחום) לא נלמד בשפה העברית נדרשים להשתתף בסמינר ולכתוב במסגרתו עבודה סמינריונית. בקבלת ציון 90 ומעלה בעבודה הסמינריונית ייחשב הקורס כחלק מחובות לימודי התואר השני גופם. עם זאת, העבודה הסמינריונית לא תימנה בכלל העבודות הסמינריוניות של התואר השני.

השלמות מומלצות:

• הדקדוק הערבי בזיקתו לעברית (4 ש"ס)
  • לשון חכמים ב: קריאה בטקסטים (2 ש"ס)
  • לשון ימי הביניים (2 ש"ס)
  • סמנטיקה (2 ש"ס)

מומלץ לתלמידים לרכז את רוב לימודי ההשלמה בסמסטר א.

תלמידים שעמדו בכל דרישות ההשלמה בסמסטר א יוכלו להתחיל את לימודי המ"א על תנאי בסמסטר ב באישור יועץ התואר השני ובאישור מראש של המרצים בשיעורים שיבקשו להשתתף בהם.

מסלול השלמות מיוחד לבעלי תעודה בעריכה לשונית

השלמות חובה:

• דקדוק לשון המקרא א: תורת ההגה (2 ש"ס)
  • דקדוק לשון המקרא ב: תורת הצורות (2 ש"ס)

השלמות מומלצות:

• הדקדוק הערבי בזיקתו לעברית (4 ש"ס)
  • לשון חכמים א: דקדוק (2 ש"ס)
  • לשון חכמים ב: קריאת טקסטים (2 ש"ס)
  • לשון ימי הביניים (2 ש"ס)
  • סמנטיקה (2 ש"ס)

בוגרי תוכנית העריכה יוכלו לשמוע שיעורים וסמינריונים של התואר השני במקביל ללימודי ההשלמה באישור יועץ התואר השני ובאישור מראש של המרצים בשיעורים שיבקשו להשתתף בהם.

תנאי הקבלה לתואר שני בבלשנות שמית (0624) :

ללימודי התואר השני יתקבלו תלמידים בעלי תואר ראשון בבלשנות שמית בציון 80 לפחות.
כמו כן יתקבלו תלמידי שאינם בעלי תואר ראשון בבלשנות שמית בציון 80 לפחות. תלמידים אלה יפנו ליועץ התכנית לשם השלמות.