בחינת גמר במסלול העיוני

זכאות לתואר שני במסלול העיוני מותנית בקבלת ציון חיובי בבחינת הגמר (ובכל מרכיבי הציון, אם הבחינה מורכבת מסעיפי משנה).  בבחינת הגמר במסלול העיוני ציון הבחינה הינו סופי ולא ניתן להבחן במועד נוסף לשיפור הציון.

הנחיות לבחינת סיום תואר שני ללא תזה:

1. הבחינה מוגדרת כ"בחינת בית" והיא תיערך לא יאוחר מסמסטר אחד לאחר סיום חובות השמיעה. מועד הבחינה והחזרתה לאחר 48 שעות יתואמו עם המורה ועם המזכירות.

2. לאחר הידברות והתייעצות עם אחד ממורי החוג יציע התלמיד שני נושאים וכן קריאת ביבליוגרפיה בהיקף של עד עשרה פריטים (מאמרים, ספרים, קובצי מקורות) לכל נושא. רשימת שני הנושאים תהיה בהיקף של ביבליוגרפיה לקורס. הנושאים לא יעסקו בסוגיית מחקר מצומצמת אלא יישאו ככל האפשר אופי של דיון מתודולוגי עקרוני בסוגיה בעלת משמעות היסטוריוגרפית.

3. המורה יאשר את הנושאים ואת הביבליוגרפיה וינחה את התלמיד לקראת הבחינה. המורה ינסח שתיים או שלוש שאלות על היבטים מסוימים של נושא אחד שבו בחר כנושא הבחינה (בלא ליידע את התלמיד בנושא שבחר כנושא הבחינה).

4. הבחינה תישלח לתלמיד/ה בדוא"ל והתשובות תישלחנה בדוא"ל למרצה ולמזכירות החוג לאחר 48 שעות ממועד קבלת טופס הבחינה.
  5. התשובות יוגשו מודפסות, בגופן David, גודל 12, רווח שורות כפול.