תואר שני למורים בחוג להיסטוריה של עם ישראל

למורות ולמורים להיסטוריה, לתנ"ך, לאזרחות ולשל"ח בכל מסגרות החינוך בישראל, המעוניינים להרחיב אופקים בהיבטים תיאורטיים ומעשיים בהיסטוריה.

ביחד נבנה קהילה של מורים אקדמאים במסגרת האוניברסיטה, השותפה לעיצוב הזיכרון ההיסטורי של כולנו.

ההדגש הלימודי לתואר השני למורים להיסטוריה הוא חלק מלימודי התואר השני, במסלול המחקרי או העיוני, וכפוף לדרישות המסלול.

במוקד הלימודים משולבים הקורסים והתכנים הבאים:

מקצועו של ההיסטוריון

היסטוריה וזיכרון

היסטוריוגרפיה והקשר בינה לבין הוראת היסטוריה בישראל

היחסים בין היסטוריה של עם ישראל להיסטוריה גלובלית

• מי שלא למד את השיעור "ארון הספרים היהודי" (4 ש"ס; או קורס דומה בתכניו) יידרש להשלמתו וכן לימודי השלמה נוספים אם ייקבעו כאלה ע"י ועדת הקבלה החוגית.

בכל שנה מוצעים שני קורסים ייעודיים להדגש למורים, וחובה לקחת שלושה מהם במהלך התואר. לבחירת המורים (לצד שלושה קורסי חובה) מבחר גדול של קורסים העוסקים בחברה, פוליטיקה ותרבות של עם ישראל.

אפשרות בחירה בין מסלול עיוני - ללא עבודת גמר בהיקף של 36 ש"ס

או

מסלול מחקרי - הכולל עבודת גמר בהיקף של 28 ש"ס.

הקורסים ירוכזו בשעות אחה"צ-ערב.