מבנה תכנית הלימודים

חובות הלימוד במסלול המחקרי:

1. לימודים בהיקף של 28 ש"ס
    היקף הלימודים אינו כולל את שעות ההשלמה למי שמחויב בהן ולימודי שפה זרה שנייה.

2. כתיבת עבודה סמינריונית אחת
    את העבודה הסמינריונית יש לכתוב בסמינר של התואר השני בחוג. בשאר הסמינרים לתואר השני יוגשו עבודות רפרט.
    חובה על תלמידי התואר השני להשתתף בסמינר מחקרי אחד במהלך התואר, בו ניתן להגיש עבודה סמינריונית או רפרט.
    הסמינר 'מתודות של מחקר וכתיבה' (המוצע אחת לשנתיים) הינו סמינר חובה על תלמידי מ"א במסלול המחקרי. בסמינר זה ניתן יהיה להגיש עבודה סמינריונית או רפרט.
  3. כתיבת עבודת גמר(תזה)
    עם סיום כתיבת העבודה ולאחר אישור המנחה לטיוטה הסופית, תשלח העבודה למזכירות החוג בדוא"ל בקובץ Word ו- PDF. במידה ויתבקש התלמיד לעותק מודפס, מזכירות החוג ו/או המנחה יודיעו לו.
    הנחיות להגשת עבודת הגמר ניתן למצוא באתר החוג.
  4. השגת ציון פטור בשפה זרה שנייה (עתיקה או מודרנית)
    כל תלמידי התואר השני בפקולטה הבוחרים במסלול המחקרי מחויבים בלימודי שפה זרה שנייה (נוספת לאנגלית). בחירת השפה תתבצע עם המנחה או עם יועץ החוג לתלמידי התואר השני.
    עד מועד סיום חובות השמיעה יש להגיע לרמת "פטור" בשפה שנבחרה. תלמידים השולטים בשפה זרה שנייה ברמת פטור יכולים להיבחן ביחידה ללימוד שפות זרות של האוניברסיטה ולקבל את אישור ה"פטור" ללא השתתפות בקורסים. תלמידים שאינם דוברים שפה זרה שנייה יבחרו באחת השפות הנלמדות ביחידה זו וילמדו בקורסים המיועדים לכך עד לרמת פטור. לגבי שפות שאינן נלמדות ביחידה זו, יש לפנות לוועדת הוראה של החוג.

תנאי מעבר מן המסלול המחקרי אל המסלול העיוני

לאחר שנת לימודים אחת (ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודים) במסלול המחקרי יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות הבאות:

• מילוי חובות שמיעה של קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות, ובציון ממוצע של 85 ומעלה.
  • הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר, מאושרת בידי המנחה.

לאחר שתי שנות לימוד יועברו מן המסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות אלו:

• מילוי חובות שמיעה של קורסים בהיקף של 24 ש"ס לפחות ובציון ממוצע של 85 לפחות.
  • הגשת עבודה סמינריונית.

הערה: סיום הלימודים במסלול העיוני (בציון מתאים) אינו נועל את הדלת בפני תלמידים שירצו ללמוד בעתיד לתואר שלישי, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה ללימודים אלה.