מבנה תכנית הלימודים לתלמידים המתחילים בתשפ"ב

הפקולטה למדעי הרוח מציעה דרך חדשה ללמוד לתואר הראשון.  דרך זו מעניקה לסטודנטים בסיס ידע רחב ומגוון, משכללת את ארגז הכלים השימושיים שתרכשו ומחברת בין לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר לבין השאיפות האישיות של כל תלמיד ותלמידה.

דרך הלימודים החדשה כוללת שלושה מרכיבים. בחלק הראשון ללימודים נחשפים הסטודנטים לעולם העשיר של מדעי הרוח דרך קורסי מגוון רחבי יריעה. במקביל, הסטודנטים זוכים לחזק את מיומנויות החשיבה, הניתוח והכתיבה שלהם, בעברית ובאנגלית, במסגרת סדנאות מיומנות.

בחלק המרכזי של התואר, הסטודנטים יעמיקו את הכרותם עם תחום אחד או יותר במדעי הרוח, תוך שהם מתקדמים באופן שיטתי מקורסי מבוא ומתודולוגיה בסיסיים עד לסמינרים. הדגש בחלק זה הוא על מצוינות אקדמית שתאפשר לטובי התלמידים להמשיך לקריירה בתחום המחקר אם יחפצו בכך.

​בחלק השלישי, יבחרו הסטודנטים כיצד הם רוצים לגשר בין לימודיהם במדעי הרוח לבין תכניותיהם לעתיד. במסגרת שעות החיבור האישי  יוכלו הסטודנטים להמשיך ולהעמיק בתחום אחד או שניים לקראת לימודי תואר שני, לשלב קורסים מתוך לימודי תעודת הוראה (ובכך להתקדם בזריזות לקראת עתיד במערכת החינוך), ללמוד שפה נוספת על חשבון שעות התואר, לטעום מעולמות כתיבה, עריכה ותרגום או להתנסות בקורסים וקליניקות משלבות עשייה חברתית .

תכנית הלימודים לסטודנטים המתחילים בתשפ"ב

מסלול  – דו חוגי

יסודות הומניסטים

Academic Skills: Readings in Linguistics

קורסי מגוון לבחירה מרשימת הקורסים המוצעים על ידי הפקולטה [1]

לימודי עומק

מבואות : מבוא לבלשנות: מבט פנורמי, מבוא לבלשנות: בונים תיאוריה, פונטיקה

12

קורסי ליבה : מבוא לסמנטיקה ,פונולוגיה מתחילים, תחביר מתחילים

18

3 קורסי פרוסמינר

2 סמינר [2]

חיבור אישי

היקף שעות (ש"ס)

קורסי החוג :סדנאות/קורסי העמקה /הכשרה.

מחוץ לחוג: שפה זרה, לימודי תעודת הוראה, ומגוון קורסים נוספים באישור יועץ ב.א. במסגרת החיבור האישי ילקח לפחות קורס אחד מתוך קורסי החוג לבלשנות.

סה"כ ש"ס תואר ראשון מסלול דו חוגי

יסודות הומנסטים (4) + לימודי עומק (56-46) + חיבור אישי (12-2)

62

[1] ניתן להירשם לכל אחד מהקורסים מלבד קורסי חוג האם

[2]  הסמינרים צריכים להיות משני תחומים שונים. באחד הסמינרים תוגש עבודה סמינריונית ובשני עבודה כקורס בחירה

מסלול  – חד חוגי

יסודות הומניסטים

Academic Skills: Readings in Linguistics

קורסי מגוון לבחירה מרשימת הקורסים המוצעים על ידי הפקולטה [1]

6

לימודי עומק

מבואות: מבוא לבלשנות: מבט פנורמי, מבוא לבלשנות: בונים תיאוריה, פונטיקה

12

קורסי ליבה: מבוא לסמנטיקה ,פונולוגיה מתחילים, תחביר מתחילים

18

קורסי פרוסמינר

3  סמינרים  [2]

חטיבת השלמה היקף שעות (ש"ס)
לימודי שנה א' בחוג השני 16
קורסים מתקדמים מהחוג השני 10

חיבור אישי

היקף שעות (ש"ס)

קורסי החוג :סדנאות/קורסי העמקה /הכשרה.

מחוץ לחוג: שפה זרה, לימודי תעודת הוראה, ומגוון קורסים נוספים באישור יועץ ב.א. לפחות מחצית משעות החיבור האישי יילקחו מתוך קורסי החוג.

סה"כ ש"ס תואר ראשון מסלול חד חוגי

יסודות הומניסטים (8) + לימודי עומק (66-52) + חטיבת השלמה (26) + חיבור אישי (34-20)

120