נהלים ודרישות במהלך הלימודים

1. קורס חובה באנגלית

החל משנת הלימודים תשפ"ב  נדרשים תלמידי התואר הראשון בכל חוגי הלימוד באוניברסיטה ללמוד שני קורסים אקדמיים בשפה האנגלית.

במהלך התואר יש להשלים שני קורסים בשפה האנגלית: Academic skills: Readings in Linguistics , שהינו קורס חובה שנה ב' בהיקף של 2 ש"ס  וקורס נוסף באנגלית , בחוג לבלשנות או בחוג השני של הסטודנט/ית.

2. הגשת עבודות

עבודות סמינריניות יוגשו למזכירות החוג  בהתאם להנחיות.

עבודות אחרות יוגשו למרצה במועד שייקבע על ידי המרצה, אך לא יאוחר מחודש מסיום הקורס.

בקורסים הדורשים הגשת עבודות אין מועדי ב'.

3. מעבר משנה א' ל- ב'

המעבר משנה א' לשנה ב' מותנה בציון ממוצע של 75 בשלושה מתוך חמשת הקורסים הבאים: מבוא לבלשנות, פונטיקה, מבוא לסמנטיקה, מבוא לבלשנות: בונים תיאוריה ופונולוגיה מתחילים.

לתלמידים/ות שישתתפו ביותר משלושה קורסים ייחשבו שלושת הקורסים שבהם הושגו הציונים הגבוהים ביותר.לתלמידים/ות שישתתפו בשלושה קורסים ייחשבו כל הקורסים.

ניתן להאריך את מילוי דרישות המעבר משנה א' לשנה ב' בסמסטר אחד באישור יועץ התואר הראשון.

4. צבירת כשלונות

במקרים הבאים יופסקו לימודיהם של תלמידים בחוג לבלשנות:

שני כשלונות באותו קורס חובה.שלושה כשלונות בשלושה קורסים שונים בחוג לבלשנות.למניין זה, ציון 260 בקורס חובה נחשב לכישלון באותו הקורס.

ציון 260 בקורס בחירה לא ייספר במניין הכישלונות.

5. קורסי חובה

יש לסיים את כל קורסי החובה בשנתיים הראשונות ללימודי הב.א.: מבוא לבלשנות: מבט פנורמי, פונטיקה, מבוא לבלשנות: בונים תיאוריה, מבוא לסמנטיקה, פונולוגיה מתחילים, תחביר מתחילים והקורס
Academic Skills: Readings in Linguistics.

6. התנסות במעבדה [1]

תלמידי התואר הראשון יקדישו 4 שעות להתנסות באחת מהמעבדות בחוג לבלשנות.

רצוי לצבור את השעות הללו במשך השנה הראשונה ללימודים ולא יאוחר מסוף השנה השנייה (השלמת דרישת ההשתתפות במעבדה מהווה תנאי מעבר לשנה ג').

רשימת  הניסויים מופיעה באתר החוג.

[1] כפוף לאישור מוסדות האוניברסיטה.