מבנה תכנית הלימודים

המסלול העיוני מאפשר לתלמידים/ות להרחיב ולהעמיק את היכרותם עם ענפי הבלשנות השונים לכל כתיבת עבודת גמר.

המסלול אינו מאפשר המשך לימודים לתואר השלישי, אך ניתן לכתוב את עבודת הגמר עם הקבלה (על תנאי) לתואר השלישי.

פירוט השעות: היקף שעות הלימוד במסלול זה הוא 36 ש"ס, ובהן נכללים:

1. קורס אחד לפחות מבין שלושת הקורסים הבאים: (1) סמנטיקה למתקדמים (2) סדנה בפונולוגיה ניסויית (3) נושאים מתקדמים בתחביר
  2. שתי עבודות סמינריוניות (בתחומי מחקר שונים של הבלשנות).
  3. קולוקוויום בינתחומי לחקר השפה - השתתפות בקולוקוויום הינה חובה (ראו בהמשך). ניתן להציג נושא נבחר בפני ועדה של שלושה אנשי סגל ולקבל 4 ש"ס קרדיט עם ציון שישתקלל בציון הגמר.
  4. קורסי בחירה (ניתן להשתתף בקורס בחירה אחד מחוץ לחוג, וזאת בתנאי שהקורס עוסק בתחום הבלשנות. ההשתתפות בקורס מותנית באישור יועצת המ.א. של החוג לבלשנות ובאישור החוג הרלוונטי).
  5. בחינת גמר.

דרישות שאינן נכללות במניין השעות: שפה זרה (נוסף על אנגלית). באישור מיוחד של יועצת התואר השני ניתן להכיר ב-4 שעות שפה זרה ברמת מתקדמים עם ציון חיובי בלבד.

המעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרילאחר שנת לימודים אחת במעמד "מן המניין" ניתן להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי.
תנאי המעבר: ציון ממוצע של 90 לפחות בקורסים בשנה הראשונה לתואר בהיקף של 12 ש"ס לפחות.