אודות תכנית הלימודים

אפשר לבנות את תכנית הלימודים כך שתתאים ללימודי תעודת ההוראה בהיסטוריה ותאפשר לסיים עם תואר ב.א. ותעודת הוראה תוך ארבע שנים.

בתכנית כזו  ניתן להחשיב חלק מלימודי החובה של תעודת ההוראה במסגרת השעות לתואר, כשהן מחולקות בין שני החוגים של התלמיד (עד 8 ש"ס בכל חוג, ועד 12 ש"ס בסך הכול).

לשם כך רצוי ללמוד במסלול הדו-חוגי בשילוב של היסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה עם היסטוריה כללית או עם היסטוריה של עם ישראל.

תלמידים שילמדו בשילוב זה חייבים בהשלמת 8 ש"ס מהחוג השלישי (זה שלא נבחר כאחד משני החוגים לתואר).

תלמידים שילמדו היסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה בשילוב עם חוג אחר, יחויבו בהשלמה של 6 ש"ס מהחוג להיסטוריה כללית, ו 6 ש"ס השלמה מהחוג להיסטוריה של עם ישראל.

הקורסים שהחוג יכיר בהם כחלק מלימודי החובה של תעודת הוראה יכולים להיות קורסי ההשלמה הנ"ל בהיסטוריה, או קורסים לתעודת הוראה מבית הספר לחינוך.

התלמידים יוכלו להתחיל לקחת קורסי חובה של תעודת הוראה החל בשנה השנייה לתואר. בשנה השלישית לתואר יוכלו להירשם לתעודת הוראה, ובמקרה שישלימו את לימודי תעודת ההוראה יחשבו להם לימודי החובה של תעודת הוראה במניין השעות לתואר.

תלמיד המעוניין ללמוד בתכנית זו יוכל לקבל יעוץ פרטני בחוג בנוגע לקורסי ההיסטוריה והחינוך שניתן לקחת במסגרתה.