אודות התוכנית

התוכנית ללימודי התואר השני בהיסטוריה של המזה"ת (תכנית הבכירים – לימודי המזרח התיכון בן-זמננו בשנת לימודים אחת בלבד) הינה מסגרת אקדמית ייחודית המעניקה לתלמידיה, בשלושה סמסטרים, ידע נרחב בתולדות המזה"ת בן-זמננו וכלי חשיבה וניתוח אקדמיים המגשרים בין תיאוריה ומעשה, בין דיון אקדמי לפרקטיקה.

התוכנית מקבילה לתוכנית הלימודים לתואר השני בהיסטוריה של המזה"ת ואפריקה (מסלול עיוני), ייחודה של התוכנית הוא בכך שהיא עוסקת בהיסטוריה מודרנית, שתלמידיה מגיעים עם מגוון התנסויות בתחומים פרקטיים ואקדמיים, ושהיא מתקיימת בימי חמישי ושישי ובכך מאפשרת לתלמידיה ללמוד לתואר שני תוך המשך מילוי תפקידיהם/ן. בתכנית מתקיימת למידה בשלושה סמסטרים לאורך 12 חודשים.

לתלמידים/ות יוענקו, במידת האפשר, תנאי לימוד נוחים הכוללים ייעוץ אקדמי בכיר וזמין, ליווי מנהלי צמוד, וסיוע בהכנה מראש של תכני הלימודים וחומר הקריאה בכל קורס וקורס.

​מטרת התכנית

מטרת התכנית הינה להקנות לתלמידים/ות ידע בתולדות המזה"ת בן זמננו. במסגרת זו בוגרי/ות התכנית ירחיבו את ידיעותיהם/ן אודות מדינות האזור, יחסי ישראל עם מדינות האזור ובכלל זה תולדות הסכסוך; ויעסקו בסוגיות כלל-אזוריות: תנועות רדיקליות, מערכים גאו-פוליטיים, מבנים שלטוניים וחברתיים, מתחים בין-דתיים, כלכלה פוליטית, מעורבות מעצמות ועוד.

קהל היעד

התכנית מיועדת לכל מי שמתעניין/ת בלימודי המזרח התיכון בן-זמננו והינו/ה בעל/ת תואר ראשון (ב.א.) ממוסד אקדמי מוכר.

תואר שני (מ"א)

התכנית מקנה לבוגריה/בוגרותיה את התואר "מוסמך אוניברסיטה בהיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה".