לימודי שפה בחוג

החוג מייחס חשיבות רבה ללימודי השפה הערבית ככלי חיוני להכרתן ולהבנתן של החברות הדוברות שפה זו. לכן תלמידים שאינם בעלי ידע קודם בערבית חייבים להשתתף בלימודי ערבית ברמות מתחילים ומתקדמים בשתי שנות לימודיהם הראשונות. את קורסי הערבית יש ללמוד במסגרת החוג בלבד. מטרת הלימוד היא להביא את התלמידים לרמת ידע שתאפשר להם להמשיך ולפתח את שליטתם בשפה בכוחות עצמם. הדגש בלימודים האלה הוא על הערבית הספרותית, הנחוצה לקריאת המקורות ולמחקר. תלמידים שמתכוונים להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים וכן תלמידי המסלול החד-חוגי מחוייבים גם בלימוד קורסי טקסטים.

פטורים מלימודי ערבית:

  1. מי ששפת אמם ערבית.
  2. תלמידים שהחוג השני שלהם הוא לימודי הערבית והאסלאם (במסלול שפה וספרות בלבד).
  3. תלמידים שעברו את בחינת הבגרות בערבית בהיקף של 5 יחידות וציונם 80 לפחות יהיו פטורים מלימודי ערבית למתחילים.
  4. תלמידים שעברו את בחינת המיון בערבית. החוג מקיים בחינת מיון לפני תחילת הלימודים, וכל תלמיד בעל ידע קודם המעוניין לקבל פטור רשאי לגשת אליה. על פי בחינה זו תיקבע רמת הנבחן, והוא יקבל פטור מלא או חלקי. מועד הבחינה והנושאים שהיא כוללת יתפרסמו באתר החוג במהלך חודש אוגוסט. תלמידים המעוניינים בכך יוכלו לפנות לרכזת לימודי הערבית בחוג לעצה בנושא הכנה עצמית לבחינת המיון.

 

הציון בלימודי השפה בכל אחד מן השלבים יובא בחשבון בשקלול ציון הגמר.
 

לתלמידים שיהיו פטורים מהקורס "ערבית למתחילים" יוזן פטור מהקורס בהיקף של  6 ש"ס. לתלמידים שיהיו פטורים מהקורס "ערבית למתקדמים" יוזן פטור מהקורס בהיקף של 4 ש"ס.
 

תלמידים הפטורים מקורסי ערבית ישלימו את השעות בקורסי בחירה בהתאם לרמת הערבית, כמפורט בפרק הדן במבנה תכנית הלימודים.
 

ניתן ללמוד ערבית מדוברת כקורס בחירה.

החל בשנה השנייה ניתן ללמוד שפה מזרח-תיכונית נוספת. החוג מציע לימודי פרסית ותורכית. לימוד כל אחת משפות אלו ברמת מתחילים או מתקדמים ייחשב כשיעור נבחר אחד בן 4 ש"ס, וישוקלל בציון הסופי בהתאם.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>