חובות במהלך הלימודים

1. קורסי מבוא: כל תלמיד מחויב בקורסי מבוא בהיקף 6 ש"ס, אותם ניתן ללמוד במקביל ללימודים בתוכנית. קורסי המבוא אינם נספרים במניין השעות לתואר ומעמדם כמעמד לימודי השלמה. את קורסי המבוא יש להשלים בשנה הראשונה. הקורסים הם:
    מבוא למדעי הדתות: אנתרופולוגיה וסוציולוגיה של הדת
    מבוא למדעי הדתות: פילוסופיה ופסיכולוגיה של הדת
    תרגיל מבוא למדעי הדתות
  2. קורסי חובה:
    כל תלמידי התוכנית חייבים ללמוד את הקורס "מבוא לדתות עולם" או קורס מקביל.
    כל תלמידי התוכנית חייבים להשתתף במהלך לימודיהם בסמינר מחלקתי אחד לפחות.
  3. קורסי בחירה: כל תלמידי התוכנית חייבים ללמוד קורס אחד לפחות שעניינו נצרות, אחד לפחות שעניינו אסלאם, אחד לפחות שעניינו יהדות ואחד לפחות שעניינו דת שאינה מונותיאיסטית (אלא אם ניתן אישור מיוחד מראש התוכנית לחריגה ממבנה זה).
  4. שפות: תלמידים במסלול המחקרי יידרשו לעמוד בבחינה בשפה זרה שנייה ולהשיג רמת "פטור". במקרים מסוימים יתבקשו התלמידים ללמוד שפה נוספת, אם נושאי התמחותם ועבודת הגמר שלהם יחייבו זאת.
  5. עבודות:
    תלמידים במסלול המחקרי: יכתבו במהלך לימודיהם עבודה סמינריונית אחת לפחות, בנוסף לעבודת הגמר.
    תלמידים במסלול העיוני: יכתבו שתי עבודות סמינריוניות לפחות ויבחנו בבחינת גמר. מומלץ לכתוב את העבודות בהדרכת מנחים שונים. כתיבת שתי עבודות בהדרכת אותו מנחה תיעשה לאחר קבלת אישור מיוחד.