מסלולי הלימוד

התוכנית מאפשרת שני מסלולי לימוד שונים:
(1) מסלול מחקרי (הכולל עבודת גמר)
(2) מסלול עיוני (ללא עבודת גמר), המיועד לתלמידים שאינם מתכוונים להמשיך ללימודי תואר שלישי.

היקף הלימודים במסלול המחקרי (הכולל עבודת גמר): 28 ש"ס (לא כולל לימודי השלמה).
היקף הלימודים במסלול העיוני (ללא עבודת גמר): 36 ש"ס (לא כולל לימודי השלמה).

תנאי המעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרי

כל תלמיד הנרשם לתוכנית מתחיל את לימודיו במסלול העיוני.
לאחר שנת לימודים אחת יוכל התלמיד להגיש בקשה לעבור למסלול המחקרי, בתיאום והמלצת ראש התוכנית.
תנאי המעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרי הוא ציון ממוצע של 90 לפחות בקורסים של לימודי שנה א' בהיקף של 12 ש"ס לפחות.

מעבר בין מסלולים עיוני-מחקרי

לאחר שנת לימודים אחת (ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודים) יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות אלה:
1) חובות שמיעה של קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות, בציון ממוצע של 90 ומעלה.
2) הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר, מאושרת על ידי המנחה ועל ידי ועדת התואר השני של החוג.

לאחר שתי שנות לימודים יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות אלה:
1) חובות שמיעה של קורסים בהיקף של  24 ש"ס לפחות, בציון ממוצע של 85 לפחות.
2) הגשת עבודה סמינריונית.

הערה:

יש להדגיש שסיום הלימודים במסלול העיוני (בציון מתאים) אינו מונע מתלמידים להירשם בעתיד ללימודי התואר השלישי. תלמיד המסיים את לימודיו במסלול העיוני יוכל להשלים עבודה שוות-ערך-לתזה כחלק מקבלתו ללימודי התואר השלישי, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה.

השלמת תזה

תלמידים שסיימו תואר שני במסלול העיוני ומבקשים לכתוב עבודה שקילה לעבודת גמר לתואר שני, אך אינם מעוניינים להמשיך לתואר שלישי, מוצעת להם האפשרות להירשם למעמד השלמת תזה (תואר 75).
הרישום מותנה במציאת וקבלת אישור ממנחה לכתיבת העבודה ורישום לקורסים הנדרשים עפ"י הנחיית המנחה והחוג, כמו גם השלמת שפה זרה שניה.
הרישום אפשרי בדיסציפלינה בה סיימו תואר שני עיוני בלבד, בציון 85 ומעלה.
משך הזמן במסלול זה הינו עד שנתיים.