תנאי הקבלה

לפני הגשת מועמדות לביה"ס,  יש  לעיין בתקנון האוניברסיטאי  לתלמידי מחקר, ובמידע כללי לתלמידי מחקר  כפי שהם מופיעים באתר האוניברסיטה.

פרטים לגבי המסלול לתואר ודרישות הלימודים ניתן למצוא באתר האוניברסיטה במדור תלמידי מחקר

מהם תנאי הקבלה?

ממוצע ציונים בתואר שני – 85, עבודת תזה בציון 90.

במהלך הלימודים עליך לעמוד בחובות בהיקף 8 ש"ס. מתוכם, 4 ש"ס לבחירתך ולאחר ייעוץ/אישור המנחה (בקורסים אלה יש לקבל ציון של 85 לפחות). כמו כן, כל תלמיד/ה נדרש להשלים 4 ש"ס של סמינר דוקטורט במשך 4 סמסטרים (ציון השתתפות בלבד).

תלמיד/ה המגיע/ה מחוגים שאינם חוגי בית הספר להיסטוריה, או תלמיד/ה שסיים/ה לימודי תואר שני ללא עבודת תזה, או תלמיד/ה שבית הספר רואה לנכון שיש לגביו/ה צורך בהשלמות, יכול/ה להתקבל כמועמד/ת לתלמיד/ת מחקר ויהיה עליו/ה לבצע השלמות לקראת הקבלה לתואר שלישי. ההשלמות תקבענה ע"י המנחה ותועברנה לאישור ביה"ס. תלמיד/ה ללא עבודת תזה שהתקבל/ה ללימודי השלמה מחויב/ת בכתיבת עבודה שוות ערך לתזה. על התלמיד/ה להשיג בכל אחד מקורסי ההשלמה ובעבודת שוות הערך לתזה ציון 90 לפחות. כמו כן, תלמיד/ה חייב/ת בפטור משפה זרה שניה ברמת מתקדמים (או השלמה של קורס מזורז).

כיצד נרשמים?

בשלב ראשון עליך לאתר מנחה מתאים/ה ולקבל את הסכמתו/ה להנחיה.
כדי לאתר מנחה רלבנטי/ת תוכל/י להיעזר ברשימת המנחים/ות ותחומי המחקר שלהם/ן-
ניתן לפנות אליהם/ן באופן ישיר באמצעות המייל.
לאחר קבלת הסכמה של המנחה, ניתן להגיש בקשה לקבלה ללימודים לוועדה היחידתית של תלמידי המחקר.

המסמכים שיש לשלוח לצורך הרישום (לכתובת schoolofhist@tauex.tau.ac.il):

1. זכאות לתארים ורשומות לימודים של תואר ראשון ושני. מועמד/ת שסיים/ה תואר באוניברסיטת ת"א אינו/ה צריך/ה להגיש רשומות לימודים.
  2. קורות חיים
  3. מכתב קצר (כעמוד וחצי) עם דברי רקע על עצמך, מהלך הלימודים עד כה, נושא המחקר הצפוי (בקצרה), התכנית להקדשת זמן למחקר בשנים הקרובות כולל תכנית לעבודות נוספות המתוכננות לזמן זה.
  4. מסמך של 2-3 עמודים ובו תיאור כללי של המחקר שהתלמיד/ה היה/תה מבקש/ת לערוך: מהו הרקע האקדמי של המועמד/ת? מה הוא/היא מבקש/ת לחקור ומדוע? מהן שאלות המחקר שלו/ה? מהם המקורות המרכזיים בהם הוא/היא מתכנן/ת להשתמש בכדי לענות עליהן. אין להתייחס לתיאור קצר זה כהצעת מחקר. הוא אינו ממצה או מוחלט. תוכנו אמור לספק לוועדה רעיון כללי על מיהו/י המועמד/ת ומה הוא/היא מבקש/ת לחקור, כך שתוכל להתרחש הערכה הראשונית על התאמתו/ה לתכנית הדוקטורט בבית הספר להיסטוריה.
  5. כל המסמכים הנ"ל יישלחו במייל אשר כותרתו תהיה נושא העבודה ומנחה/ת העבודה.
  6. לאחר אישור ועדת תלמידי המחקר הבית ספרית, תתבקש/י למלא טופס רישום אוניברסיטאי

שימו לב שאתם בוחרים להירשם לסמסטר ולשנה הנכונים. בסעיף תכנית לימודים יש לבחור במספר 0645.
כל החומרים הנ"ל יועברו לאישור וקבלה סופיים במדור תלמידי המחקר של אוניברסיטת תל אביב.
​הרישום לתואר שלישי מתבצע במשך כל השנה ואינו כרוך בתשלום.

​מהו המסלול הישיר לד"ר?

המסלול הישיר ללימודים לתואר ד"ר מיועד לתלמידי מחקר מצטיינים שניתן לפטור אותם, על סמך כישורים מוכחים, מחובת כתיבת עבודת גמר ברמת מ"א ומקרוב ל - 30% ממכסת שעות הלימוד לתואר זה.
המסלול הישיר מאפשר לתלמידי מחקר לקצר את משך הזמן הנדרש להשלמת הדרישות לקבלת התואר. במהלך הלימודים יוענק לתלמידי המסלול הישיר גם תואר מ"א.

בכפוף לדרישות הפקולטה, כמועמדים למסלול יוכלו להתקבל תלמידים באחד משני המצבים הבאים:

1. בוגרי התואר הראשון בהצטיינות יתרה (ציון ממוצע 95 ומעלה).
    בוגר שעומד בתנאים אלו, יירשם תחילה לתואר השני ויעבור למסלול הישיר על תנאי ע"פ סעיף 2.

2. תלמידים מצטיינים במסגרת התואר השני שעומדים בתנאים הבאים במצטבר:
    • לומדים בתואר השני שני סמסטרים לפחות, אך לא יאוחר משתי שנות לימוד;
    • השלימו בתקופה זו לפחות 12 ש"ס מתוך 20 הש"ס הנדרשות למסלול הישיר;
    • השלימו עבודת סמינר אחת לפחות מתוך השתיים הנדרשות בציון 95 לפחות. תישקל קבלה חריגה למועמדים שהשיגו בעבודה הסמינריונית את הציון 90 לפחות;
    • ממוצע הציונים בתואר השני 90 ומעלה, ובכלל זה שתי עבודות סמינר שבהן זכו בציון 95 ומעלה;
    • נושא לעבודת הדוקטורט;
    • הסכמת איש סגל בכיר להנחות בנושא העבודה.

תלמידים העומדים בדרישות באחת משתי הקטגוריות א' או ב' לעיל יתקבלו כמועמדים למסלול הישיר על-סמך המלצה מחבר/ת סגל ביה"ס שהסכים/ה ללוותם בשלב המועמדות.

מידע אודות שכר לימוד: עיקרי תקנות שכר לימוד לתלמידי מחקר - תואר שלישי מפורטים ביחידה לשכר לימוד. בכל שאלה או בקשה בנושאי שכר לימוד ניתן לפנות למוקד האוניברסיטה ב​טלפון 03-6405550. לחילופין, ניתן לפנות באמצעות דוא"ל בכתובת im@tau.ac.il.

בהצלחה!