תנאי הקבלה

לביה"ס מתקבלים תלמידים בעלי תואר מ"א ממוסד אקדמי מוכר בציון ממוצע 85 ומעלה כשהציון על עבודת הגמר הוא 85 לפחות.

תלמידי מ"א שהצטיינו במהלך שתי שנות לימודיהם לתואר השני, יוכלו להתקבל למסלול הישיר לדוקטורט לאחר שהשלימו לפחות 20 ש"ס מלימודי התואר השני בציון ממוצע 90 ומעלה, ובתוכם שתי עבודות סמינריוניות, לפחות אחת מהן בציון 95 ומעלה. המסלול הישיר מאפשר לתלמידי מחקר לקצר את משך הזמן הנדרש להשלמת הדרישות לקבלת התואר. מסלול זה מיועד לסטודנטים/יות מצטיינים בלבד.

במהלך הלימודים יוענק לתלמידי המסלול הישיר גם תואר מ"א, כדי שיהיו בעלי תואר אם מסיבה כלשהי לא יעלה בידם להשלים כנדרש את עבודת הד"ר.

תלמיד/ה המגיע/ה מחוגים שאינם חוגי בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה  או תלמיד/ה שסיים/ה לימודי תואר שני ללא עבודת תזה, או תלמיד/ה שבית הספר רואה לנכון שיש לגביו/ה צורך בהשלמות, יכול/ה להתקבל כמועמד/ת לתלמיד/ת מחקר ויהיה עליו/ה לבצע השלמות לקראת הקבלה לתואר שלישי. ההשלמות תקבענה ע"י המנחה ותועברנה לאישור ביה"ס. תלמיד/ה ללא עבודת תזה שהתקבל/ה ללימודי השלמה מחויב/ת בכתיבת עבודה שוות ערך לתזה. על התלמיד/ה להשיג בכל אחד מקורסי ההשלמה ובעבודת שוות הערך לתזה ציון 85 לפחות בפרק זמן מקסימלי של שנתיים.

כמו כן, תלמיד/ה חייב/ת בפטור משפה זרה שניה ברמת מתקדמים .