נפתח מסלול אקדמי לנוער בחוג

מהרו להירשם

12 אוקטובר 2021
נפתח מסלול אקדמי לנוער בחוג

לראשונה בארץ נפתח לנוער מסלול אקדמי בלשון עברית בשנת הלימודים תשפ"ב באוניברסיטת תל אביב.

בשיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב לנוער, החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית באוניברסיטת תל אביב, משרד החינוך והאקדמיה ללשון העברית ייפתח השנה מסלול אקדמי לנוער מצטיין שיזכה את הלומדים בו ב- 5 יחידות לשון.

התלמידים יחלו במסלול בכיתות ט-י לאחר מבחני קבלה, ילמדו קורס ייעודי באוריינות אקדמית, ואחר כך יצטרפו לקורסים נבחרים הנלמדים בחוג ללשון.

התלמידים ילמדו קורסים בניקוד ובתחביר, בהיסטוריה של העברית ובסמנטיקה – ובהמשך לימודיהם יוכלו להצטרף לקורסים נוספים בחוג לבחירתם.

בסמסטר ב' ילמד צוות האקדמיה ללשון העברית קורס ייעודי: 'חקירות והכרעות בלשון', ובו יתוודעו התלמידים לעבודת האקדמיה ללשון.

הסטודנטים הצעירים והבוגרים יכירו את מאגרי המילון ההיסטורי, יתוודעו לעקרונות קביעת התקן הלשוני, יתנסו בכתיבת תשובות על שאלות הציבור וילמדו על הקשר שבין האקדמיה ללשון לציבור הרחב.

הלימודים האלה יזכו את התלמידים ברווח כפול: גם המרת הבגרות בלשון והרחבתה ל-5 יחידות וגם צבירת קרדיט אקדמי לטובת התואר הראשון.

לפרטים נוספים על התוכנית- יש ללחוץ כאן.

קישור להרשמה  למפגש היכרות- יש ללחוץ כאן

מספר הערות:

• שימו לב: מיונים לתוכנית יתקיימו במהלך חודש נובמבר 2021.
  • הקרדיט האקדמי שנצבר בתוכנית נשמר לזכות הלומדים למשך חמש שנים, לא כולל שירות צבאי חובה.
  • לכל ציון עובר בכל קורס (על פי טבלת ההמרה) ייתוספו 20% ולא יותר מציון 100 בכל שלב של החישוב.
  • הלימודים במסלול הזה היא במסגרת תוכנית אקדמיה בתיכון.