בלשנות שמית תואר שני

לימודי התואר השני

התוכנית לבלשנות שמית מתמקדת במחקר של שפות שמיות. שפות שמיות היו נושא למחקר בלשני מאז ימי הביניים, כאשר ארמית, ערבית ועברית נחקרו כל אחת לעצמה ובהשוואה זו לזו. בימינו, חקר השפות השמיות נפוץ בכל העולם וכולל מחקר תיאורטי במבנה הלשונות הללו, בבלשנות השוואתית והיסטורית ובמחקר של כל שפה בנפרד.
התוכנית לבלשנות שמית מציעה קורסים תיאורטיים להכרת יסודות הבלשנות השמית (פונולוגיה, מורפולוגיה ותחביר), מבססת מתודולוגיה להשוואה בין הלשונות השמיות השונות, ומניחה יסודות למחקר לשונות עתיקות ומדוברות. ניתן ללמוד במסגרת התוכנית (ובשיתוף פעולה של תוכניות אחרות) ספקטרום נרחב של שפות שמיות:

בין השפות השמיות העתיקות: אכדית, ארמית עתיקה, עברית עתיקה, ערבית קלאסית, געז (אתיופית קלאסית), שפות דרום ערב העתיקות ושפות צפון ערב העתיקות.

בין השפות השמיות המודרניות: להגים ערביים, ערבית פלסטינית, מלטית, עברית ישראלית, ארמית חדשה, שפות דרום ערב החדשות, אמהרית ושפות אתיופיות מודרניות אחרות.

חברי הסגל של התוכנית לבלשנות שמית זכו להכרה בינלאומית בזכות מחקריהם בבלשנות שמית תיאורטית ובבלשנות שמית משווה, בחקר השפות השמיות המדוברות, לרבות במגוון להגים ארמיים עתיקים וחדשים, בשפות שמיות אתיופיות, בדיאלקטולוגיה ערבית ובשפות דרום ערב העתיקות והחדשות.

מטרת הלימודים בתוכנית בלשנות שמית להביא את התלמיד לדרגת התמחות בענף אחד לפחות של הבלשנות השמית, להשלים את ידיעותיו בתחומים שבהם השכלתו חסרה, ולהעמיק את תרבותו הבלשנית, כדי שיוכל לעסוק במחקר בלשני המעוגן בשפות שמיות.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>