לשון עברית תואר שני
הלשון העברית תואר שני
החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית הוא חוג ייחודי בארץ ובעולם, והוא מציג פנורמה רחבה ומגוונת של אוצרות התרבות העברית לדורותיה ושל השפות השמיות החיות והקלאסיות.
לימודי התואר השני מיועדים לכל מי שרוצה להעמיק את ידיעותיו בלשון העברית לתקופותיה, להעמיק את היכרותו עם טקסטים עבריים ויהודיים מתוך גישה מדעית וביקורתית, ולחקור את העברית הקלאסית והחדשה בגישה בלשנית.
לימודי התואר השני מכוונים למי שמעוניין להרחיב את ידיעותיו בחקר הלשון העברית, להתמחות בעריכת לשון במסלול סגנון ועריכה, או להתעמק במחקר אקדמי.
תחומי מחקר והתמחות:
- התחום הבלשני לחקר העברית החדשה, הכתובה והמדוברת
- התחום הפילולוגי לחקר העברית הקלאסית והלשונות הקרובות לה
- מסלול בסגנון ועריכה
מטרת הלימודים בחוג היא העמקת הידע על התפתחותה של העברית בשלביה הקדומים הקלסיים ועד מהלך חזרתה לחיי שפה מלאים. כאן תלמדו על ענפי הבלשנות השונים ותרחיבו את היריעה בתחומי העיון העיקריים בחוג: מדע הלשון ותולדותיו, תורת ההגה והצורות, תחביר הלשון לדורותיה, תורת המשמעים (סמנטיקה), חקר השיח ומחקר הלשון הדבורה.
הלימודים בחוג עוסקים בלשון העברית לכל תקופותיה - לשון המקרא ולשון ימי הבית השני, הלשון העברית בימי הביניים, תחיית הלשון בעת החדשה והלשון העברית בת־זמננו על משלביה. כל אלה נבחנים לאור קשריה של העברית עם אחיותיה הלשונות השמיות ועם לשונות אחרות שהיו במגע עמה.
הלימודים מותאמים למי שרוצה לרכז את לימודיו ביום לימודים אחד בשבוע, והוא אידאלי גם למורים ללשון.