העת העתיקה

לימודי היסטוריה של העת העתיקה נפרשים על תקופה של יותר מ-1500 שנים. מהתפשטות התרבות היוונית סביב הים התיכון בתחילת האלף הראשון לפנה"ס ועד לשקיעת האימפריה הרומית במערב וכיבושי האסלאם במזרח. חברי הסגל של החוג להיסטוריה מתעניינים במיוחד בעולם היווני ובמזרח הקדום בתקופה ההלניסטית של הקייסרות הרומית, בתולדות העולם הרומי, באימפריה הביזנטית המוקדמת ובפרס מהאימפריה הפרסית הראשונה ועד לאיסלם. בין הנושאים המגוונים אליהם תלמידי החוג יחשפו במהלך לימודיהם בתחום נמנים תולדות העירוניות סביב הים התיכון,חקר האימפריות העתיקות וזהות אתנית, מלחמות אזרחים בעולם העתיק, היסטוריוגרפיה יוונית ורומית, דתות עתיקות (דת יוונית, דת רומית, הדתות המזרחיות והיהדות, זורואסטריזם, אפוקליפטיקה, נצרות, ועוד), מגדר ורגשות.

• סגל
  • מאמרים
  • מערכי שיעורים
  • העת העתיקה ברשת