רוסיה ומזרח אירופה

לימודי היסטוריה רוסית מתרכזים בתקופה המודרנית, מאז רפורמות של פטר הגדול בראשית המאה ה18- ועד התפרקות ברית המועצות. חברי הסגל מתעניינים במיוחד בהיסטוריה חברתית ותרבותית. תלמיד מתעניין ייחשף לשלל תכנים העוסקים ברפורמות של פטר הגדול, בצמיתות וביטולה, ובהיסטוריה אינטלקטואלית של רוסיה האימפריאלית. הוא יוכל ללמוד על הלניניזם ומקורות המהפכה, על שורשי הטרור הסטליניסטי, ועל המוסדות והאידיאולוגיה של ברית המועצות לאחר מלחמת העולם השנייה. גם מקומו של הקולנוע והספרות הסובייטית אינו נפקד.

• סגל
  • מאמרים
  • מערכי שיעורים
  • היסטוריה ברשת