בוגרים מספרים: ד"ר דוד גדג'
"את הרומן שלי באוניברסיטת תל אביב התחלתי במחלקה להיסטוריה של עם ישראל בה למדתי לתואר השני.
המפגש האישי עם המרצים ועם רותי המזכירה העניקו לי תחושה של בית.
בשונה מדימוי המנוכר של אוניברסיטת תל אביב, בחוג להיסטוריה של עם ישראל קיבלתי יחס אישי וחיוך בכל מפגש.
בתום התואר השני המשכתי לדוקטורט בהנחיית פרופ' ירון צור. מרגע שיצאתי למסע המחקרי ליווה אותי פרופ' צור בכל שלב ולמדתי ממנו רבות בשיחות שקיימנו בבית שהוא ורעייתו, פרופ' נדין קופרטי צור, פתחו עבורי.
מחקרי מושפע מהתפיסות המתודולוגיות שפרופ' צור הגה במחקריו על החברה היהודית בצפון אפריקה ובמחקרי אימצתי ופיתחתי אותן בהקשרים חדשים. פרופ' צור לא רק סייע במחקר, אלא פתח עבורי דלת אל עולם גדול של חוקרים, כנסים ומוסדות אקדמיים.
אם פרופ' צור היה האב אז בית הספר למדעי היהדות היה עבורי בית. בית שנעים כל הזמן לחזור אליו ובכל בקשה לקבל יחס אישי מראשי וראשות החוג וממזכירות החוג.
בעבודת הדוקטורט שלי בחנתי את היחס לשפה העברית ולתרבות העברית במרוקו בשנים 1956-1916, תוך הצגת התרבות העברית על כל גווניה וערכיה המלכדים, כפי שהתפתחה בקרב הקהילות היהודיות במרוקו באותן שנים.
במחקרי ההיסטורי השתמשתי בתיאוריות מחקר התרבות שסייעו לי להביט לא רק אל העבר אלא גם על ההווה והעתיד. הודות לכלים שלמדתי וחקרתי אני יכול להביט היום על התרבות יהודית בישראל ולנתח אותה.
כחבר סגל במכון מנדל למנהיגות, ובתוכו בתכנית מנדל במנהיגות בתרבות יהודית אני נע בין עבר להווה, בין תיאוריה למעשה, ובין מקצועי כהיסטוריון לסוכן תרבות משפיע היום בחברה הישראלי."
הנושא: "היחס לשפה העברית ובנייתה של תרבות עברית בקרב הקהילה היהודית במרוקו 1916 - 1956"
בהנחיית: פרופ' ירון צור מהחוג להיסטוריה של עם ישראל.