סגל

ד"ר רוני הלפרן

 

ד"ר רוני הלפרן היא חוקרת מגדר, ועוסקת בשאלות של זהות נשית בספרות בקולנוע בטלוויזיה ובתרבות פופולארית. ספרה 'גוף בלא נחת – ספרות הנשים הישראלית 1985–2005' ראה אור בסדרת מגדרים של הוצאת הקיבוץ המאוחד. ספרה 'היכן אני נמצאת? פרספקטיבות מגדריות על מרחב' ראה אור בהוצאת קרן פרידריך אברט והמכללה האקדמית בית ברל. היא מלמדת בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב מאז הקמתה, ובשנים 2012–2016 שימשה גם כראש התוכנית ללימודי מגדר במכללה האקדמית בית ברל.

 

ד"ר ניר צוק

 

ד"ר ניר צוק, אשר מוביל את שיתוף הפעולה מטעם אוניברסיטת ניו יורק, הוא בעל ניסיון של למעלה מ-25 שנה באקדמיה ומחוצה לה בתחומי ההון החברתי, יזמות, אימפקט ותרבויות של חדשנות. ניר מכהן כ-Global Distinguished Scholar  ב NYU וכפרופסור אורח ליזמות באוניברסיטת אוסאקה, יפןב-2018 הקים את המכון לאימפקט ויזמות פנים ארגונית של NYU, המחבר בין ניו-יורק לתל-אביב ומביא את שפת החדשנות למקומות הזקוקים לה ביותר. לפני כן הביא לישראל את Ashoka (ארגון היזמות החברתית הגדול בעולם) לאחר שכיהן כמנהל תכנית העמיתים העולמית של הארגון בוושינגטון; הוביל שינוי ארגוני גדול ב-idealist.org (פלטפורמת חיפושי העבודה החברתית הגדולה בעולם); עזר להקים את מחלקת החינוך של מרכז רבין; שימש כחוקר בוועדת העבודה ורווחה של הכנסת, ועוד. את עבודת הדוקטורט שלו כתב בקיימברידג' (2005) על הון חברתי, קהילות יעוד ורשתות השפעה.

 

ד"ר אורלי שבי

 

ד"ר אורלי שבי מרצה בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב ובמחלקה לתרבות חזותית וחומרית באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל. היא בוגרת המחלקה לאמנות ויזואלית ותיאוריה ביקורתית של אוניברסיטה קליפורניה בסן דיגו (UCSD). תחומי התמחותה הם אמנות עכשווית, צילום ווידאו. כתבה מאמרים לקטלוגים וכתבי עת ובימים אלו עוסקת בכתיבתו של ספר על תפיסת הזמן והמרחב באמנות הישראלית העכשווית.

 

ד"ר חן אדלסבורג

 

ד״ר חן אדלסבורג היא חוקרת בתחום הספרות ההשוואתית; מרצה בחוג לספרות, בתוכנית ללימודי נשים ומגדר, ובתוכניות מנדל למדעי הרוח; ומנהלת את מרכז קיפ לחקר הספרות והתרבות העברית באוניברסיטת תל-אביב. תחומי ההתמחות שלה הם תיאוריה פמיניסטית וקווירית בדגש על לימודי מוגבלות ומדעי הרוח הרפואיים, תוך התמקדות בספרות עברית ואמריקאית. השאלה המרכזית שעומדת בלב עבודתה המחקרית נוגעת ליחסים שבין מגדר וחולי, על היבטיהם הגופניים והנפשיים, ולמקורות וההשלכות החברתיות והפוליטיות שלהם. היא חברת מערכת בכתבי העת השפיטים Dibur של אוניברסיטת סטנפורד, ואות של אוניברסיטת תל אביב. מחקריה פורסמו בכתבי עת כגון Journal of Narrative Theory, Poetics Today, Hebrew Studies, מכאן, עיונים ועוד. ספרה 'אל הקוראת: נמענוּת ומגדר בספרות העברית' (מאגנס, בדפוס) קושר בין המבנים הלשוניים הממוגדרים של העברית לבין הסגנונות הספרותיים שצמחו מתוכה, וממשיג שפה תיאורטית המביאה בחשבון את הקוראת הממשית, ולא רק קורא ״כללי״ ו״אוניברסלי״ שהוא למעשה גברי.

 

ד"ר יאיר ליפשיץ

 

ד"ר יאיר ליפשיץ הוא מרצה בכיר בחוג לאמנות התיאטרון וראש המרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה באוניברסיטת תל אביב. המחקר שלו מתמקד בנקודות הממשק שבין תיאטרון, פרפורמנס והמסורת היהודית. הוא מחברם של שלושה ספרים: "לשון הקודש, גירסת הקומדיה" (2010), "מסורת מגולמת בגוף: ביצועים תיאטרוניים של טקסטים יהודיים" (2016) ו-"Theatre & Judaism" (2019). בימים אלו הוא עוסק בשני פרויקטים מחקריים: האחד עוסק בזמן ומשיחיות בתיאטרון העברי, ואילו השני בוחן היבטים פרפורמטיביים בספרות חז"ל.

 

ד"ר נוית בראל

 

ד"ר נוית בראל היא משוררת ועורכת ספרותית. כתבה את עבודת הדוקטורט שלה על הפואטיקה של דליה רביקוביץ', בהנחיית פרופ' מיכאל גלוזמן בבית הספר למדעי התרבות של אוניברסיטת תל אביב. עורכת את כתב העת הספרותי "הליקון". עורכת את סדרת הספרים "הדשא הגדול" בהוצאת "פרדס" ואת סדרת הספרים "היום קצר" בהוצאת "ידיעות ספרים". לימדה ספרות באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה הפתוחה. שני ספרי השירה האחרונים שלה, "ממש" ו"מחדש" ראו אור בהוצאת "עם עובד".

 

ד"ר שמוליק דובדבני

 

ד"ר שמוליק דובדבני השלים דוקטורט בהצטיינות באוניברסיטת תל-אביב, ומזה שנים רבות הוא מלמד בביה"ס טיש לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב ובתוכנית הרב-תחומית באמנויות. כמו כן הוא מרצה בבית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל בירושלים. תחומי התמחותו הם קולנוע ישראלי וקולנוע דוקומנטרי. ספרו "גוף ראשון מצלמה" שראה אור בשנת 2010 מספק מחקר מקיף, חלוצי בתחומו, בקולנוע הדוקומנטרי הישראלי. ספרו החדש, "המודרניים הראשונים" (2023), עוסק בקולנוע התיעודי המודרניסטי בישראל, בשנות ה-60 וה-70. בין שאר עיסוקיו, ד"ר דובדבני משמש כמבקר הקולנוע של ynet, חבר בהנהלת פסטיבל דוקאביב, ולקטור בתחום הקולנוע בקרן רבינוביץ' לאמנויות ובקרן הקולנוע הישראלי.

 

ד"ר תמי הופמן

 

ד"ר תמי הופמן, חברת סגל ומרצה במכללת סמינר הקיבוצים הפקולטה לחינוך. עד לאחרונה שימשה כראש תכנית רג"ב למצטיינים במכללה והיא מלמדת השנה גם בקורסים בין מכללתיים מטעם התכנית, במשרד החינוך. כמו כן, עמיתת מחקר ומנהלת התכנית למדיניות חינוך לדמוקרטיה במכון הישראלי לדמוקרטיה. תמי בעלת תואר שלישי מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב, נושא המחקר היה זיכרון השואה והוראתה בצה"ל בדגש על משלחות הצבא לפולין, ה"עדים במדים". תחומי המחקר שלה עוסקים בשלושה תחומים עיקריים: הממשקים בין הצבא לבין מערכת החינוך;  מדיניות חינוך לדמוקרטיה, חיים משותפים וחינוך אזרחי במערכת החינוך; הכשרת מורים בהיבטים של חינוך ערכי, אוטונומיה פדגוגית וסוכנות (Teacher Agency). לתמי ניסיון רב במרחבים שונים של המעשה החינוכי: מורה להיסטוריה במשך 20 שנה; מחקר; הכשרת מורים ושותפות בתהליכי עיצוב מדיניות חינוך בחברה האזרחית ובמשרד החינוך.  בוגרת מחזור ב' של התכנית למנהיגות באקדמיה של הכשרת מורים במכון מנדל. 

 

ד"ר ענבל אבו

 

ד"ר ענבל אבו חוקרת ולומדת את השיח בין המגזר העסקי לחברתי ואת המודלים של הכלכלה החברתית מרצה ומנחה קורסי יזמות ואקסלרטורים ביזמות ומיזמים עסקיים-חברתיים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>