אני עוסק בהיסטוריה חברתית ובאנתרופולוגיה היסטורית. חקרתי בעבר קהילות איכרים וחברות חצר ובשנים האחרונות אני עוסק בתולדות הקבוצה החברתית המתועדת ביותר בהיסטוריה האירופית — המלומדים, שיש להם מה לכתוב על כולם (והרבה מאוד על עצמם), אבל היבטים מרכזיים בהיסטוריה החברתית שלהם עדיין לא נחקרו. מחקרי התמקדו במערב אירופה, במיוחד באזורים הדוברים גרמנית, בין 1300 ל-1630.
ספרי על האיכרות (1996) עסק בתפקיד הפרקטיקות האלימות של אדונים בשעתוק הסדר החברתי בימי הביניים המאוחרים ובמרכזו עמדה השאלה, האם כפיפותם של האיכרים היתה לגיטימית בעיני המוכפפים והמוכפפות עצמם. ניסיתי לברר, אם אפשר לייצר מערך עדויות כדי לענות לשאלה זו, ופניתי לשם כך לניתוח שימוש הלשון שבפי האיכרים וליחסים בין מסורות שבעל פה לשימושי המילה הכתובה. הדבר הוביל אותי לעיסוק בסוגיות מתודולוגיות — בחקר השיח ובתפקיד הלשון והדיבור במחקר היסטורי; בשאלה, האם באמת נכון לומר, שהמוכפפים "שותקים" (איך אנו יודעים שלסדר החברתי היתה לגיטימציה בעיני נתינים?); ועורר בי עניין בהיסטוריה של מדעי החברה כדי להבין, איזה תפקיד ממלאות מסורות תאורטיות מפורשות וחבויות במחקר היסטורי.
יחד עם עמיתתי וחברתי, פרופ' רינה דרורי, עסקתי לאחר מכן במחקר השוואתי של חברות חצר בין בגדאד העבאסית לצפון צרפת בימי הביניים התיכוניים. ניסינו להבין את היצירתיות התרבותית של חברות חצר וכיצד מתעצבים בהן דגמים תרבותיים — במיוחד דגם ה"אהבה" החצרוני והמערך המיגדרי שלהן. הפרויקט לא הושלם בשל מותה בלא-עת של רינה ורק חלק ממנו הגיע לכלל פירסום.
אני עוסק כעת בשאלה, כיצד מתהווה אורח-חיים. במרכז הפרויקט עומד עיצוב אורח החיים של המלומדים באירופה המערבית בין 1470 ל-1630, ובעיקר — של הדורות הראשונות של מלומדים, שזנחו את מסורת הפרישות של המלומדים בימי הביניים והחלו להקים משקי-בית משפחתיים. זהו ניסיון לכתוב אנתרופולוגיה היסטורית של יחסי משפחה ושארות, להבין את תהליך מיגדור הידע (gendering of knowledge) במשקי בית המשפחתיים של מלומדים, ולברר, כיצד קבוצה חברתית מעצבת דגמים של אורח חיים — החל במערכות יחסים, דרך ארגון המרחב והזמן וכלה בהרגלים יומיומיים ותדמיות.
לצידו אני עוסק בשנים האחרונות בתהליכים קולוניאליים ובהתיישבות. העניין המחקרי המחודש בקולוניאליזם התיישבותי מאפשר לחדש את הדיאלוג בין חוקרים וחוקרות, העוסקים בחברות פרה-מודרניות, לבין אלה המתמקדים בחברות מודרניות. בהקשר זה אני חוקר כעת תהליכי נישול, עקירה, התיישבות והתיישבות-מחדש בישראל של שנות החמישים המוקדמות.
אני מלמד קורסים בהיסטוריה חברתית, היסטוריה של אוכל, תיאוריה ומתודולוגיה במחקר ההיסטורי; אימפריות, קולוניות ומגעים בין חברות בהיסטוריה העולמית; על חברות ספר וההיסטוריה של המשפחה, ומנחה תלמידות ותלמידים בתחומי עיסוקי.