ד"ר אודי הלפרין מלמד במחלקה ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב. הוא חוקר הינדואיזם המתמקד בחקר דת חיה בהודו המודרנית וביחוד במערב ההימאליה ההודית. ספרו, The Many Faces of a Himalayan Goddess: Hadimba, her Devotees, and Religion in Rapid Change שיצא לאור בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד (2019), נשען על מחקר שטח בן מספר שנים בעמק קולו (הימאצ'ל פרדש, צפון הודו), ובוחן את מגוון האופנים שבהם שלובה האלה המקומית הדימבה בחיי קהילת מאמניה.
בימים אלו חוקר ד"ר הלפרין את תופעת הנוכחות האלוהית בהינדואיזם כפי שהיא מתגלה בעיקר בהיבטיה החומריים והפרפורמטיבים, ובכלל זה את מגוון צורותיה, את המנגנונים הריטואלים המשמשים להבנייתה, ואת השפעותיה על חיי היומיום של תושבי צפון הודו. מאמריו של ד"ר הלפרין התפרסמו בכתבי עת מובילים, כגון ה Journal of the American Academy of Religion המרכזי בתחום מדעי הדתות, וה International Journal of Hindu Studies המוביל למחקר ההינדואיזם.
ד"ר הלפרין זכה פעמיים (2015, 2022) במלגות מחקר בנות ארבע שנים כל אחת של הקרן הלאומית למדע (Israel Science Foundation), והיה חבר מרכזי בצוות שניסח הצעה שזכתה במלגה בת 7 שנים של קרן יד הנדיב לפיתוח המחלקה ללימודי מזרח אסיה. אודי שימש כאחד משני הדירקטורים של ניהול הפרוייקט הנ"ל במשך כ 5 שנים, ומילא מגוון תפקידים נוספים בחוג (כגון יו"ר וועדת הוראה, יועץ החוג ללימודי ב"א ומ"א) ובבית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ (חבר בוועדת המלגות הבית ספרית).
ד"ר הלפרין מלמד קורסים על תרבות הודו, אלות בהינדואיזם, עליה לרגל וגאוגרפיה קדושה בהודו, ריטואלים בהינדואיזם, נוכחות אלוהית בהינדואיזם, והינדואיזם ואקולוגיה. הוא נבחר למועדון ה 100 האוניברסיטאי (מורים מצטיינים בהוראה) וכמורה מצטיין דקאן במשך מספר שנים, ואף זכה פעמיים (תשע"ה, תשפ"ג) כמצטיין רקטור בהוראה.