דו-חוגי – מגמת תרבויות

יסודות הומניסטיים

היקף שעות

מיומנויות יסוד: תרגיל צמוד ל"שער לעולם העתיק"

2

קורסי מגוון

4

סה"כ ש"ס יסודות  הומניסטיים

6

לימודי עומק

מבואות

20

שיעורי קריאה [1]

12

סמינריונים

8

סה"כ ש"ס לימודי עומק

40

חיבור אישי

שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים/מחוגים אחרים [2]

6

בחירה מתוך האפשרויות הבאות: (א) שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים/מחוגים אחרים [2]; (ב) שיעורי הרחבה/העמקה [3]

8

סה"כ ש"ס חיבור אישי

14

[1]  תלמידי שנה ב' ומעלה: שיעורי הקריאה מחליפים את הפרוסמינריונים, ללא שינוי במטלת הסיום.

[2]  במסגרת שיעורי הבחירה: חובה ללמוד שני קורסים בשפה האנגלית (לכל התואר).

[3]  כולל קורסים במסגרת לימודי תעודת הוראה (עד 4 ש"ס) וקורסי שפה קלאסית מהחוג ללימודים קלאסיים או שפה זרה מחוגים אחרים.

• סך השעות שייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון באופן הלימוד הדו-חוגי במגמת תרבויות: 60.
  • מגמה זו מקנה ידע נרחב בתחומי הספרות, ההיסטוריה, הפילוסופיה, המיתולוגיה והתרבות החומרית של העולם הקלאסי.
  • החל מהשנה השנייה ילמדו התלמידים שלושה שיעורי קריאה: אחד לפחות בספרות או בפילוסופיה, ואחד לפחות בהיסטוריה. חובות התלמידים בכל שיעור קריאה הן מטלות שוטפות שיטיל המרצה וכן כתיבת עבודה.
  • בשנה השלישית ישתתפו התלמידים בשני סמינריונים שבמסגרתם יכתבו עבודה סמינריונית אחת ורפרט אחד. התלמידים יהיו רשאים לבחור באיזה סמינריון יגישו עבודה סמינריונית ובאיזה יגישו רפרט.
  • החוג מעודד את תלמידי מגמת תרבויות ללמוד אחת מהשפות הקלאסיות. שיעורי השפה ייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון במגמה זו במסגרת "החיבור האישי".
  • להסבר מפורט על מבנה תוכנית הלימודים בחלוקה לשנות לימוד, יש לעיין בתוכנית התלת-שנתית.