לימודי התואר השני

החוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב ידוע במרחב האינטלקטואלי המאתגר והמגוון שהוא פותח עבור תלמידותיו ותלמידיו המתקדמים. החוג משלב את לימודי תולדות הפילוסופיה עם הקניית יסודות לחשיבה שיטתית ועצמאית. במהלך לימודי התואר השני, החוג מזמין את תלמידיו להעמיק את היכרותם ולפתח את יכולותיהם התיאורטיות בתחומים פילוסופיים מגוונים, שיטתיים או היסטוריים הן מהפילוסופיה המערבית והן מהפילוסופיה של המזרח.
יחידת הלימוד הבסיסית בתואר השני היא הסמינר שמאפשר מסגרת דיון מעמיקה בבעיות פילוסופיות מתקדמות ו/או בהגותם של פילוסופים ספציפייים. תלמידי התואר השני משכללים את יכולות הטיעון והניתוח שלהם, הן בכתיבה והן בדיאלוג שנותנים ביטוי לחשיבה ביקורתית ולמקוריות.
​תחומי הסמינרים בתואר השני כוללים : מטאפיזיקה ותורת ההכרה, לוגיקה ופילוסופיה של השפה, פילוסופיה של המדע, פילוסופיה הודית ופילוסופיה סינית, פילוסופיה פוליטית ופילוסופיה של המוסר, אסתטיקה, פילוסופיה של האמנות ופילוסופיה של הדת.