"ארלוזורוב: רצח פוליטי, עלילת דם וקול המנהיג שנדם" פרופ' מאיר חזן

13 בנובמבר 2018, 16:00

בתשלום
"ארלוזורוב: רצח פוליטי, עלילת דם וקול המנהיג שנדם" פרופ' מאיר חזן

מי באמת רצח את חיים ארלוזורוב? האם היה קשר בין הרצח לבין דעותיו הפוליטיות של ארלוזורוב? מה מקומו של האירוע הטראומטי הזה במסגרת המאבק בין תנועת העבודה לתנועה הרביזיוניסטית בשנות ה-30?

על כל אלה ידבר פרופ' מאיר חזן בהרצאתו:

"ארלוזורוב: רצח פוליטי, עלילת דם וקול המנהיג שנדם"

ההרצאה תעסוק במאבק על ההגמוניה ביישוב ובתנועה הציונית בין תנועת העבודה לבין התנועה הרביזיוניסטית במחצית הראשונה של שנות השלושים, בדגש על דעותיו הפוליטיות ונסיבות רציחתו של חיים ארלוזורוב, שהיה ממנהיגי מפא"י וכיהן כראש המחלקה המדינית של הסוכנות היהודית ביוני 1933.

פרופ' מאיר חזן מלמד בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל-אביב. בין ספריו – "מתינות: הגישה המתונה בהפועל הצעיר ובמפא"י, 1945-1905" שיצא לאור בהוצאת עם עובד; "מהפכת הענוות: אישה ורובה בארץ ישראל, 1945-1907", שיצא לאור בהוצאת הקיבוץ המאוחד.

יום ג', 13/11/18, ה' בכסלו , בנין גילמן, קומה 2, אולם 223 בשעה 16:00