מבנה תוכנית הלימודים לסטודנטים המתחילים בתשפ"ג

הפקולטה למדעי הרוח מציעה דרך חדשה ללמוד לתואר הראשון. דרך זו תעניק לסטודנטים בסיס ידע רחב ומגוון, תשכלל את ארגז הכלים השימושיים שירכשו ותחבר בין לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר לבין השאיפות האישיות של כל תלמיד ותלמידה.

דרך הלימודים החדשה כוללת שלושה מרכיבים. בחלק הראשון ללימודים נחשפים הסטודנטים לעולם העשיר של מדעי הרוח דרך קורסי מגוון רחבי יריעה. במקביל, הסטודנטים זוכים לחזק את מיומנויות החשיבה, הניתוח והכתיבה שלהם, בעברית ובאנגלית, במסגרת סדנאות מיומנות.

בחלק המרכזי של התואר, הסטודנטים יעמיקו את הכרותם עם תחום אחד או יותר במדעי הרוח, תוך שהם מתקדמים באופן שיטתי מקורסי מבוא ומתודולוגיה בסיסיים עד לסמינרים. הדגש בחלק זה הוא על מצוינות אקדמית שתאפשר לטובי התלמידים להמשיך לקריירה בתחום המחקר אם יחפצו בכך.

​בחלק השלישי, יבחרו הסטודנטים כיצד הם רוצים לגשר בין לימודיהם במדעי הרוח לבין תכניותיהם לעתיד. במסגרת שעות החיבור האישי יוכלו הסטודנטים להמשיך ולהעמיק בתחום אחד או שניים לקראת לימודי תואר שני, לשלב קורסים מתוך לימודי תעודת הוראה (ובכך להתקדם בזריזות לקראת עתיד במערכת החינוך), להשתתף בסדנאות או ללמוד שפה נוספת על חשבון שעות התואר.

תוכנית תלת שנתית דו-חוגי

לימודים הומניסטיים

מיומנויות יסוד: אוריינות אקדמית בחקר המקרא

2 ש"ס

2 קורסים בשפה האנגלית

על התלמיד להשתתף בקורס אחד בשפה האנגלית בחוג.

קורסי מגוון לבחירה מרשימת הקורסים המוצעים ע"י החוג

סה"כ

10 ש"ס

לימודי עומק בחוג

קורסי ליבה, תרגילים, קורסי בחירה וסמינרים

42 ש"ס

חיבור אישי

היקף שעות

קורסי בחירה מבית הספר לחינוך לקראת תעודת הוראה.

המשך לימודי בחירה בחוג – עד 8 ש"ס
הכרה ב- 8 ש"ס שפה זרה שנייה

8 ש"ס

סה"כ מכסת השעות לתואר

60 ש"ס

תוכנית תלת שנתית חד-חוגי

לימודים הומניסטיים

מיומנויות יסוד: אוריינות אקדמית בחקר המקרא

2 ש"ס

2 קורסים בשפה האנגלית

על התלמיד להשתתף בקורס אחד בשפה האנגלית בחוג. אם הקורס השני בשפה האנגלית נלקח בחוג השני, יש להשלים את השעות בקורס בחירה של החוג למקרא.

קורסי מגוון לבחירה מרשימת הקורסים המוצעים ע"י החוג

8 ש"ס

סה"כ

14 ש"ס

בחוג לימודי עומק

קורסי ליבה, תרגילים, קורסי בחירה וסמינרים וקורסים שהוכרו במעבר למסלול החד חוגי

90 ש"ס

חיבור אישי

היקף שעות

קורסי בחירה מבית הספר לחינוך לקראת תעודת הוראה.

המשך לימודי בחירה בחוג – עד 16 ש"ס

הכרה ב- 8 ש"ס לימודי שפה זרה שנייה