מסלול עיוני
חובות הלימודים במסלול העיוני:
- לימודים בהיקף של 36 ש"ס
במהלך התואר ניתן ללמוד עד 12 ש"ס שיעורים מתקדמים לרבות הקורס 'ספרות מסופוטמית', שהינו קורס חובה לתלמידי המסלול העיוני, והיתר קורסי סמינר מהתואר השני.
חובה על תלמידי התואר השני להשתתף בסמינר מחקרי אחד במהלך התואר, בו ניתן להגיש עבודה סמינריונית או רפרט.
- כתיבת שתי עבודות סמינריוניות
את העבודות הסמינריוניות יש לכתוב בסמינרים של התואר השני בחוג, בהדרכתם של מורים שונים. בשאר הסמינרים יוגשו עבודות רפרט.
- בחינת גמר
סטודנטים שהשלימו את כל חובות הלימודים כמפורט בידיעון יוכלו להירשם לבחינת הגמר.
מעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרי:
לאחר שנת לימודים אחת יוכל תלמיד מהמסלול העיוני להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי אם עמד בתנאים אלה:
- נצברו קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות בציון ממוצע של 85 לפחות.
- הגשת הצעה מחקר לעבודת הגמר מאושרת על ידי מנחה מהחוג.
לימודי מ"א במסלול העיוני או במסלול המחקרי בדגש "תופסי האורית"
החוג למקרא מציע לימודי מ"א בדגש מיוחד - "תופסי האורית" – למתעניינים במורשת קהילת ביתא ישראל (יהדות אתיופיה), ובמיוחד במסורות התנ”ך וכתבי הקודש שבפי בני הקהילה. במסגרת לימודי המ"א (במסלול המחקרי ובמסלול העיוני) תוכלו ללמוד את השפות געז ואמהרית על מנת לרכוש מיומנות בקריאת האורית. בשיעורים בחוג למקרא תקבלו הכשרה בלימוד מסורות נוסח המקרא, ובכלל זה מסורות נוסח כתבי הקודש האתיופיים, וכן תכירו טכניקות של תרגום ופרשנות קדומה ומודרנית למקרא. בשיתוף עם החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית, נשלב גם הכשרה בעבודת שדה בתיעוד ומחקר מסורות הנוסח, התרגום והפרשנות של האורית. המסיימים יקבלו תואר מ"א במקרא.
למידע בנושא 'תופסי האורית'
מסלול צבירה:
מסלול לימודי צבירה מאפשר להתקדם לקראת התואר השני בפרק זמן ארוך יותר. המסלול מאפשר פריסה של הלימודים לתואר שני על פני ארבע שנים (במקום שנתיים). ניתן להשתייך למסלול צבירה לכל היותר שנתיים, ולכל היותר עד השלמת 50% ממכסת השעות לתואר.
בתום תקופת הלימודים במעמד זה ("מעמד מיוחד") יגישו תלמידים המעוניינים לעבור ללימודים במעמד של תלמיד "מן המניין" בקשה למזכירות החוג.
עם המעבר ללימודים במעמד של "מן המניין" יוכרו לתלמידים הקורסים שלמדו בלימודי הצבירה וכן ייזקף לזכותם תשלום שכר הלימוד ששילמו בגינם.
על סטודנטים אלה להשלים את כל החובות לתואר בתקופה שלא תעלה על שנתיים נוספות.
למסלול צבירה יש להירשם מראש. אין אפשרות לעבור ממעמד "מן המניין" למסלול צבירה (עם זאת, ניתן לעבור ממסלול צבירה למעמד מן המניין, בכל עת).
האתר נועד להתמצאות בלבד. פרטים ונוסח מחייב ראו בידיעון החוג.