תוכנית מנהלים מרוכזת - פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית

תכנית מנהלים לקראת תואר שני במדעי הרוח

התכנית בפילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית, היא תכנית פורצת דרך: התכנית מתמודדת עם התרבות הדיגיטלית תוך שימוש בכלים פילוסופיים מקצועיים. התכנית מציעה מכלול שיטתי של דיונים מפרספקטיבה פילוסופית כוללת ובכך מרחיבה את הדיון גם מעבר לקשרים הידועים שבין התרבות הדיגיטלית עם פוליטיקה, תקשורת, טכנולוגיה, עסקים, אמנות וכיו"ב. זו אחת התכניות הראשונות בעולם, וודאי הראשונה בישראל, העוסקת כך בקשר שבין מחשבים ופילוסופיה.

התכנית משלבת בין הפילוסופיה "העתיקה" לבין העידן הדיגיטלי "החדש". היא מקנה ראייה רחבה יותר וידע עמוק יותר, דווקא בתחומים שבהם החדשנות והחידושים הם כה בולטים. כך נוצרת דיסציפלינה מיוחדת המשלבת עבר ועתיד, וממזגת מתודות ותחומי ידע מבוססים ומוכרים עם כאלה שנמצאים בתחילת דרכם. כתוצאה מכך, מקבלים התלמידים, הנמצאים במרוץ מתמיד אחרי חדשנות וחידושים ביסוס והיבטים פילוסופיים חדשים של התעשייה המרתקת שבה הם עוסקים.

קהל היעד:

התכנית מיועדת לבעלי תפקידים ניהוליים, ביצועיים או מחקריים בתחומי המדיה, הכלכלה והשיווק, תעשיות ההיי-טק, המדע והטכנולוגיה.

תואר אקדמי:

התכנית תקנה לבוגריה  "תואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות".

מסלול הלימודים הינו ללא תיזה.

משך התכנית והיקפה:

התכנית נמשכת שנה אחת (שלושה סמסטרים כולל סמסטר קיץ). הלימודים יתקיימו בימי חמישי אחר הצהריים ובימי שישי בבוקר. היקף הלימודים 36 שעות סמסטריאליות.

מבנה הלימודים:

התכנית מבוססת על סמינריוני יסוד עיוניים וסמינריונים מתקדמים:

הסמינריונים העיוניים בפילוסופיה יהוו בסיסי-ידע לסוגיות הרלוונטיות לתרבות הדיגיטלית; במסגרתם יוקנו דרכי חשיבה ומתודות פילוסופיות-לוגיות המאפשרות התמודדות מושגית חדשה ומעמיקה עם סוגיות אלו.

הסמינריונים המתקדמים בתכנית יתמקדו בחמישה תחומים כלליים של התרבות הדיגיטלית: לוגיקה ושפה; נתונים; רציונאליות; תרבות/חברה/פוליטיקה; אתיקה יישומית. בכל אחד מאלה יידונו גם נושאים פרטיקולריים עדכניים.

חובות הלימודים:

השתתפות בסמינרים, הגשת עבודות סמינריוניות ורפראטים, בחינת גמר בע"פ.

שכר לימוד:

התמורה הכוללת עבור השתתפות בתכנית בשנה"ל תשע"ז הינה 41,160 ש"ח.

קורסים לדוגמא:

• פילוסופיה,המדיום והמסר