אודות

״פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית״ היא תוכנית לימודים פורצת דרך לתואר שני, בחסות מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות. תוכנית הלימודים מתמודדת באופן פילוסופי עם תכני התרבות הדיגיטלית ומציעה מכלול שיטתי של דיונים ביקורתיים במגוון של נושאים. הלמידה בתוכנית מעניקה פרספקטיבה רחבה ומעמיקה, מעבר לקשרים הידועים שבין טכנולוגיה לפוליטיקה, תקשורת, ועסקים. זוהי תוכנית הלימודים הראשונה והיחידה מסוגה בישראל, העוסקת בקשר שבין טכנולוגיות מבוססות מחשב ומחשבה פילוסופית.

תוכנית הלימודים מיועדת לבעלי תואר ראשון ו/או שני, למנהלים ובכירים בתחומי לבעלי תפקידים ניהוליים ובכירים בתחומי בתחומי המדיה, הכלכלה והשיווק, תעשיות היי-טק, הוראה וחינוך, המדע והטכנולוגיה, ולאנשים סקרנים שאוהבים ללמוד (ראו תנאי קבלה).

אופן ההוראה מבוסס על תפיסה רב-תחומית ובינתחומית המשלבת בין דיסציפלינות ובין מתודות, ומחברת בין עבר לעתיד, בין פילוסופיה עתיקה לתופעות של העידן הדיגיטלי ה"חדש". במובן זה מדובר בתואר שני שמקנה ראייה רחבה יותר וידע עמוק יותר דווקא בתחומים בהם כושר ההמצאה והחדשנות כה מהירים ובולטים, ובנוסף על כך מציע אסטרטגיות אנליטיות ופרשניות לבחינה ולהערכה של החידושים הטכנולוגיים ושל רעיונות עתידניים.

תוכנית הלימודים תקנה לבוגריה ״תואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות״ (ניתן להשלים לתזה).

משך הלימודים והיקפם:

הלימודים נמשכים שנה אחת, ופרושים על פני שלושה סמסטרים (סתיו, אביב וקיץ), בשני ימי לימוד מרוכזים: חמישי אחר הצהריים ושישי בבוקר. היקף הלימודים 36 שעות סמסטריאליות.