בימת החוקר של יום ג': הפולמוס היהודי-הנוצרי בימי ביניים: הרמב"ן והרשב"א

הרצאה מקוונת
בתשלום
פרופ' יאיר לורברבוים: הפולמוס היהודי-הנוצרי בימי ביניים

כתב הוויכוח עם הנוצרים לר' שלמה בן אברהם בן אדרת (ברצלונה 1310-1235) הוא חיבור רחב יריעה המתפלמס עם ביקורות הנוצרים את היהדות בעניינים רבים.

בשל היקפו, מורכבותו ותחכומו של כתב הוויכוח, וכמובן בשל זהות מחברו – הרשב"א היה גדול המשיבים היהודיים בימי הביניים, ובעל השפעה פוליטית ורוחנית מכרעת בזמנו ולדורות – קשה להפריז בחשיבותו להבנת היבטים מרכזיים של הפולמוס היהודי-הנוצרי בימי הביניים.

ההרצאה תציג היבטים של כתב הוויכוח לרשב"א, על רקע הוויכוח הדרמטי בברצלונה (1267), שגיבורו היה הרמב"ן, מורו של הרשב"א.

יאיר לורברבוים הוא פרופסור בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, תחומי התמחותו הם: תורת המשפט ופילוסופיה של המשפט, חקר ההלכה ומחשבת ישראל.

ספריו של יאיר לורברבוים הם:

• צלם אלהים – הלכה ואגדה, שוקן: תל אביב, תשס"ד;
  • מלך אביון – המלוכה בספרות היהודית הקלסית, בר אילן, תשס"ח.

בקרוב יראו אור ספריו:

• תפוחי זהב במשכיות כסף: על משלים ופילוסופיה בכתבי הרמב"ם;
  • עלייתה של דתיות הלכתית של מסתורין השגבה במסורת היהודית.

פרופ' לורברבוים חקר ולימד באוניברסיטאות רבות בחו"ל, בהן: ייל, פרינסטון, הרוארד, פנסילבניה, הומבולט, קולומביה וישיבה אוניברסיטה.