תואר שני

 

על התכנית

 

מטרת התכנית: תואר שני בלימודי מגדר מצייד את הסטודנטיות ואת הסטודנטים ב"ראש פתוח" לאתגרים של הבדלים מגדריים; בכישורים אנליטיים לניתוח מבנים ממוגדרים; בהבנה של העולם העכשווי, שהינו רב גווני ורב תרבותי; ובכלים לחשוב במושגים של הטמעת חשיבה מגדרית ושינוי חברתי. התכנית לתואר שני בלימודי מגדר מציעה למידה ומחקר מעמיקים של היחסים החברתיים בין נשים לגברים בהקשרים שונים של זהויות ותפקידים מגדריים ושל תיאוריות פמיניסטיות ותיאוריות ביקורתיות אחרות.


תואר שני בלימודי מגדר מאפשר המשך ללימודי דוקטורט במגוון רחב של שדות אקדמיים, כולל בלימודי מגדר.


לימודי מגדר הם הכנה מעולה לקריירה במגוון תחומים כגון יעוץ לשיויון מגדרי בארגונים, פעילות חברתית להעצמת נשים, הטמעת חשיבה מגדרית בחינוך וכן עבודה קהילתית, ממשל, משפט, רפואה, חברה אזרחית על מופעיה החברתיים-תרבותיים והפוליטיים השונים, ייעוץ, עסקים, יחסי ציבור, פרסום, עיתונות, שירותי צרכנים, הוראה ועוד.


מסלולי הלימודים: תכנית הלימודים מאפשרת התאמה אישית להעדפות ולכישורים האישיים תוך זיקה לתחומי הלמידה והמחקר המצוינים בהמשך, כמו גם בחירת כיוון לימוד בהדגש תיאורטי או בהדגש של מחקר שדה/שטח.    


התכנית מציעה ארבעה תחומי לימוד ומחקר: מגדר ורוח, מגדר ומשפט, מגדר וחברה, מגדר ואמנויות. ניתן לשלב בין התחומים.
בכל תחום ניתן ללמוד באחד מן המסלולים הבאים:  


- מסלול מחקרי, הכולל עבודת גמר, המתמקד באחד מתחומי הלימוד או בשילובם תוך פיתוח יכולת לבצע מחקר עיוני, אמפירי או יישומי במסגרת עבודת גמר. 


- מסלול עיוני, המתמקד בהקניית השכלה רחבה ומיומנויות מגוונות. גם במסלול זה ניתן להתמקד בתחום ידע מסוים (עיוני או יישומי).  


- מסלול ישיר לדוקטורט, המיועד לתלמידים מצטיינים, העומדים בקריטריונים הנדרשים על פי תקנות האוניברסיטה. לימודי הדוקטורט נעשים בתחום דיסציפלינארי, ויכולים לשלב הנחייה של מורות התכנית ומוריה. 


ימי הלימודים: ימי הלימוד של קורסי ההשלמות וקורסי החובה לתואר שני, מרוכזים לרוב ביום אחד בשבוע (יום חמישי). 
הקורסים האחרים מתקיימים בכל ימי השבוע משעות הבוקר ועד הערב. זאת במטרה לאפשר לכל תלמידה ותלמיד לבנות את מערכת השעות על פי נוחותם ותחומי העניין שלהם.

 

תנאי רישום וקבלה: רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון בציון גמר 80 ומעלה. במקרים מיוחדים תדון ועדת הקבלה במועמדים שציון הגמר שלהם נמוך יותר. 


לימודי השלמה: בוגרות ובוגרי תואר ראשון שלא בלימודי נשים ומגדר יחויבו בלימודי השלמה. היקפם ייקבע בפועל בהסתמך ובהתאם ללימודים קודמים של כל מועמדת ומועמד.  


מלגות: התכנית מציעה מלגות לתמיכה בתשלום שכר הלימוד. המלגות מחולקות על בסיס נזקקות בלבד. יש לפנות בנושא לראש התכנית.
כן מוענקות מלגות על הצטיינות בלימודים ועל מעורבות חברתית.


משך הלימודים: 


- במסלול הרגיל - יסתיימו לימודי התואר השני בתוך שנתיים (עיוני ומחקרי).


- מסלול לימודי צבירה - נועד לאפשר לימודים בקצב אטי יותר, עד ארבע שנים. אפשר  להירשם למסלול זה למשך שנתיים בלבד ("לימודי צבירה"; סימול הרישום 07). במהלך שנתיים אלה יש להשלים 50% לפחות ממכסת השעות לתואר המוגדר במסלול ללא עבודת גמר (16 ש"ס). לאחר שנתיים במעמד זה חובה לעבור למעמד של תלמיד "מן המניין" ויש להשלים את הלימודים לתואר בתוך שנתיים נוספות לכל היותר. 


חובת שפה זרה שניה, "פטור ברמת מתקדמים" תחול במסלול המחקרי בלבד.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>