"האמת והשלום אהבו: בין בית הלל לבית שמאי "

04 ביוני 2019, 16:00
אוניברסיטת ת ל אביב
בתשלום

כיצד מתנהלת חברה במחלוקת? איך מוצאים את הפשרה בין דבקות בעקרונות לבין ההתפשרות ההכרחית שתמנע שסעים חריפים בחברה? עם השאלות האלה התמודדה החברה היהודית בימי בית שני. בהרצאה נבדוק כיצד לפי המקורות התמודדו בית שמאי ובית הלל עם השאלות האלה, מה חשבו על כך חכמי הדורות שאחריהם, ולבסוף נציץ אל מגילות ים המלח ונראה מה הדרך שבחרה בה הכת אשר פרשה למדבר יהודה.

פרופ' ורד נעם היא ראש בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, ובין השאר עורכת ומנחה של סדרת בימת החוקר. היא מלמדת בחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד, ותחומי המחקר שלה הם הספרות התלמודית, ספרות בית שני וההלכה הקדומה. בין ספריה מהדורה מדעית של "מגילת תענית", מסמך היסטוריוגרפי מימי הבית השני עם פירושים שהתחברו עליו בתקופת התלמוד; "מקומראן למהפכה התנאית" -  ספר העוסק בהלכה במגילות ים המלח בהשוואה להלכה התנאית; "בין יוספוס לחז"ל" (יחד עם טל אילן) העוסק במקבילות בין כתבי יוספוס לספרות חז"ל, ולאחרונה Shifting Images of the Hasmoneans העוסק בדמותם של החשמונאים בעיני בני דורם והדורות שאחריהם. כעת היא עוסקת בפירוש מחדש ותרגום של אחת ממגילות ים המלח.

יום ג', א' סיוון תשע"ט , 4/6/19 , בנין גילמן, קומה 2, אולם 223 בשעה 16:00