מסלול לימודי התואר השני בסגנון ועריכה

מסלול לימודי התואר השני בסגנון ועריכה משלב לימוד תיאורטי של סגנונותיה השונים של העברית עם ידע מעשי בעריכה. מסלול לימודים זה הוא מסלול עיוני (בלא עבודת גמר). המסלול מדגיש תחומי ידע ומחקר של העברית שיש להם נגיעה ישירה לסגנונותיה של העברית לתקופותיהם ולאופני עריכתם. הוא מציע סמינרים ושיעורים בחקר הסגנון, חקר העברית הישראלית המדוברת, חקר שינויי לשון, מחקר זיקות הגומלין בין הלשון וספרותה ועוד. בצד הלימודים העיוניים מציע המסלול התנסות בסמינרים מעשיים הנוגעים לפניה השונים של עבודת העריכה לסוגיה.

חובות הלימודים במסלול זה והיקפם:

• 36  ש"ס בסמינרים עיוניים ומעשיים, מהן סמינר מחקרי אחד.
  •  שתי עבודות סמינריוניות.
  • שתי בחינות ביבליוגרפיה ובחינת בקיאות בטקסטים מן העברית הקלאסית.

הקבלה למסלול לימודים זה מותנית בעמידה בבחינה ובריאיון אישי (פטורים מתנאי קבלה אלו בוגרי תוכנית הלימודים בעריכה לשונית בחוג).

פירוט סדר הלימודים במסלול סגנון ועריכה:
24  ש"ס בסמינריונים של התואר השני בחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית.
ש"ס בשיעורים מעשיים מהמבחר המוצע להלן:

• עריכה נורמטיבית א (2 ש"ס)
  • העברית הנורמטיבית בת-ימינו  (2 ש"ס)
  • הסגנונות העבריים ושימושם בעברית בת זמננו (2 ש"ס)
  • עריכת התרגום מאנגלית (2 ש"ס)
  • עריכה נורמטיבית ב (2 ש"ס)
  • עריכת טקסטים "מלשון האמוראים עד לשון ההשכלה (2 ש"ס)
  • לשון השידור (2 ש"ס)
  • עריכת טקסטים אקדמיים (2 ש"ס)

בחינות ביבליוגרפיה ובחינת בקיאות: תלמידי המסלול ייבחנו בבחינות הביבליוגרפיה (נא ראו ב"חובות במהלך הלימודים").
​כן ייבחנו התלמידים בשנת לימודיהם הראשונה בבחינת בקיאות בטקסטים מן העברית הקלאסית.

לפירוט לימודי ההשלמה למסלול סגנון ועריכה

מסלול סגנון עברי ועריכה לשונית לבעלי תעודת עריכה